Takaisin

Vt 4 Oulu-Kemi: Laanilan liittymän eteläsuunnan ramppi avautuu liikenteelle

Vt 4 Oulu-Kemi: Laanilan liittymän eteläsuunnan ramppi avautuu liikenteelle

Julkaistu 08.08.2018

Vt 4 Oulu-Kemi -parannushanke etenee Oulun kohdalla ja uusia väyliä otetaan käyttöön asteittain. Seuraavaksi Laanilassa otetaan käyttöön uusi ramppi Oulun keskustan suunnalta moottoritielle etelään ajaville. Ramppi avataan liikenteelle torstain ja perjantain välisenä yönä 10. elokuuta.

Vt 4:n ja Vt 20:n eritasoliittymän (Laanilan eritasoliittymä) liikennejärjestelyt muuttuvat myös etelän suunnan rampin osalta. Perjantaista 10.8. alkaen Laanilan eritasoliittymässä Oulun keskustan suunnasta etelän suuntaan moottoritielle ajavat ohjataan uutta ramppia pitkin. Vanha ramppi jää käyttöön Kiimingin/Kuusamon suunnasta ajaville.

“Muutos on vastaava kuin elokuun alussa tehty muutos pohjoisen suuntaan. Ensimmäisillä ajokerroilla kannattaa kuitenkin olla kaistajärjestelyjen suhteen tarkkana. Aiemman vasemmalle kääntymisen sijaan moottoritielle lähdetään nyt oikeanpuoleista kaistaa”, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä opastaa.

Vt 4:n parannushankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa hankkeen verkko- ja Facebook-sivuilta. http://www.liikennevirasto.fi/vt4oulu-kemi

https://www.facebook.com/vt4oulukemi

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3755
jukka.pakkila@liikennevirasto.fi

Risto Lippo
Työpäällikkö, Destia Oy
Puh. 040 583 6128
risto.lippo@destia.fi

 

Vt 4 on yksi Suomen valtaväylistä ja sen parantaminen välillä Oulu-Kemi sisältää työkohteita Kempeleessä, Oulussa, Iissä ja Simossa. Hankkeen toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä elinkeinoelämän kuljetusten toimintavarmuutta. Hankkeen kustannusarvio on 155 Meur, josta kuntien osuus on noin 30 miljoonaa euroa. Työt ajoittuvat vuosille 2017–2021.


reaktionapit