Hyppää sisältöön

Vt 4 liittymien parantaminen Simossa: Uudet valtatien 4 väylät avataan liikenteelle

Julkaistu 28.7.2023 8.34

Simossa Väyläviraston urakoissa otetaan uudet valtatien väylät käyttöön Etappitien ja Simojoen välillä 31.7.2023 ja Ranuantien eritasoliittymän kohdalla viikolla 31. Kiertotiejärjestelyt poistuvat silloin käytöstä. Monia työvaiheita tehdään edelleen valtatiellä ja muilla väylillä, mutta kiertoteitä ei enää tarvita.
 

Simon kohdan urakoissa on menossa viimeistelytöitä ja kokonaan työt valmistuvat syyskuussa. Tällä hetkellä isoimmat käynnissä olevat työt ovat päällystystyöt, melunsuojaustyöt sekä nurmetus- ja istutustyöt. Myös monia pienempiä työvaiheita on vielä käynnissä. 

"Vaikka kiertotiet poistuvat käytöstä, on vielä monien työvaiheiden töitä käynnissä syyskuulle saakka ", kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Keijo Heikkilä. Kiertoteiden poistuminen käytöstä näkyy erityisesti Etappitiellä, jonka kautta nelostien liikenne on ohjattu marraskuusta saakka.

Karttakuva urakka-alueesta

Hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa seuraavilta verkko- ja Facebook-sivuilta:

https://vayla.fi/vt4simo

https://www.facebook.com/vt4oulukemi/

Lisätietoja:

Jukka Päkkilä
Projektipäällikkö, Väylävirasto
Puh. 029 5343 755
[email protected]

Ranuantien eritasoliittymä on yksi valtion 4. lisätalousarvion kohteista vuodelle 2020. Vt 4 liittymien parantamiseen Simossa kuuluu lisäksi syksyllä 2021 valmistunut Karsikon liittymän rakentaminen sekä valmisteluvaiheessa oleva Simon taajaman kohdan rakentaminen.

Liitteet