Hyppää sisältöön

Vt 4 Kevätlahti–Petomäki, Äänekoski: Kulku Lantelantieltä 4-tielle muuttuu 20. joulukuuta.

Julkaistu 14.12.2023 10.38

Lantelantien ajoneuvoliikenteen suora yhteys valtatielle 4 katkaistaan 20. joulukuuta 2023. Reitti kulkee jatkossa uutta rakennettua tietä pitkin Kevätlahdentien kautta. Liikennejärjestelyt ovat osa Vt 4 Äänekoski–Viitasaari-ohituskaistat -hanketta.

 

"Suora liittymä valtatielle 4 poistuu kohdalle rakennettavan keskikaiteellisen ohituskaistan vuoksi ja siirtyy huomattavasti turvallisemmalle reitille rakenteilla olevaan Kevätlahden eritasoliittymään.", Väyläviraston projektipäällikkö Jarmo Niskanen toteaa.

Rinnakkaistien varrella oleville bussipysäkeille kuljetaan Kevätlahden tien alueella kevyenliikenteenväylää pitkin ja olemassa olevan alikulun kautta. Lantelantieltä bussipysäkeille pääsee uuden rakennetun alikulkutunnelin kautta.

Kiertotien nopeusrajoitus on Kevätlahdentien ja Liimattalantien risteysalueen kohdalla 30 kilometriä tunnissa ja muulla alueella 50 kilometriä tunnissa. Tie on valaistu koko matkalta.

Vt 4 Äänekoski–Viitasaari-hankkeessa parannetaan Äänekosken ja Viitasaaren välisiä ohituskaistoja. Vt 4 Kevätlahti–Petomäki-urakka on osa hanketta ja sen pääurakoitsijana toimii Destia Oy. Kokonaisuudessaan Vt 4 Äänekoski-Viitasaari-ohituskaistat -hanke toteutetaan vuosina 2023–2027.

 

Lisätiedot:

Jarmo Niskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 0295 34 3127, [email protected]

Jaakko Taipale, työpäällikkö, Destia, puh. +358 40 350 1539, [email protected]

Seuraa hanketta: 
https://vayla.fi/vt-4-aanekoski-viitasaari-ohituskaistat-hanke  

Liitteet