Hyppää sisältöön

Vt 4 Äänekosken liikenneyhteydet: Rannankyläntien uusi osuus liikenteelle Hirvaskankaalla

Julkaistu 14.07.2020

Äänekosken liikenneyhteydet-hankkeeseen kuuluvan valtatien 4 rinnakkaistien, eli Rannankyläntien, uusi osuus Hirvaskankaalla otetaan käyttöön viikolla 30 murskepintaisena.

Uuden osuuden liikenteelleoton myötä tien linjaus muuttuu ja Rannankyläntien risteys Suonenjoentielle siirtyy aiempaa idemmäksi. Myös Purunkorventie otetaan Rannankyläntien kanssa yhtäaikaa käyttöön. Sekä Rannankyläntiellä että Kuorejoen kohdalla tehdään päällystystöitä viikoilla 33 ja 34.

Joukkoliikenteen pysäkkijärjestelyihin muutoksia

Moottoriliikennetien rakentamisen johdosta hidas liikenne ja linja-autopysäkit siirretään Rannankyläntielle ja pysäköintialueet poistetaan valtatien 4 varrelta. Hirvaskankaan ja Huutomäen väliset pysäköintialueet poistuvat käytöstä viikolla 30. Myös valtatiellä 4 Hirvaskangas-Huutomäki-välillä sijaitsevat linja-autopysäkit poistuvat käytöstä viikon 34 alkuun mennessä. Uudet, korvaavat pysäkit löytyvät samasta kohtaa Rannankyläntieltä.

Hirvaskankaan sekä Huutomäen eritasoliittymien bussipysäkit jäävät käyttöön palvelemaan pitkänmatkan reittiliikennettä.

Lisätietoja:


Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, Väylävirasto, puh. 029 534 3127, [email protected]

Vt4 Kuorejoen ja Rannankyläntien urakoitsijana toimii Destia Oy:
Työmaapäällikkö Kyösti Körkkö, puh. 0400 354970, [email protected]

Seuraa hanketta:
www.vayla.fi/aanekoski
www.facebook.com/aanekoskenliikenneyhteydet

 

Äänekosken tiehankkeessa on parannettu tieyhteyksiä Keski-Suomen elinkeinoelämän kasvaviin tarpeisiin. Äänekosken biotuotetehtaan liikenneyhteydet -hankkeessa kehitetään valtatien 4 ja Äänekosken keskustan liikennejärjestelyitä sujuvammiksi ja turvallisemmiksi sekä parannetaan alempaa tieverkkoa.

Liitteet

Väylävirasto vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta