Hyppää sisältöön

Vt 3 moottoritien eritasoliittymän rakentaminen alkaa Klaukkalan kohdalla

Julkaistu 12.05.2019

Lamminsuon eritasoliittymän rakentaminen alkaa Hämeenlinnanväylällä. Töiden vaikutukset hallitaan tavanomaisilla työnaikaisilla liikennejärjestelyillä.

Lamminsuon eritasoliittymä on yksi neljästä mt 132 Klaukkalan ohikulkutien yhteyteen rakennettavista eritasoliittymistä. Liittymä toimii valmistuttuaan Klaukkalan pääyhteytenä Helsinkiin ja Hämeenlinnaan. Liittymän yhteyteen rakennetaan lisäksi melusuojausta ja riista-aitaa.

”Luvassa on räjäytyksiä, siltatöitä ja tietyöjärjestelyjä, mutta ei kuitenkaan mitään tavallisesta poikkeavaa. Moottoritien läheisyydessä tehtävien räjäytysten takia liikenteen pysäytyksiä tulee kesällä korkeintaan kerran päivässä, eikä edes joka päivä. Pysäytyksen kesto on enintään kahdeksan minuuttia, mutta käytännössä pysäytys kestää usein kahdesta kolmeen minuuttia”, kertoo Väylän projektipäällikkö Antti Koski.

Räjäytyksiä pyritään tekemään ruuhka-aikojen ulkopuolella, päiväsaikaan.

Lamminsuon risteyssilta yhdistää ohikulkutien moottoritiehen

Eritasoliittymään rakennettava Lamminsuon risteyssilta yhdistää ohikulkutien valtatiehen 3 ja klaukkalalaiset siten edelleen Helsinkiin ja Hämeenlinnaan. Tyypiltään silta on teräsbetoninen jatkuva palkkisilta, jonka leveys on hieman yli 14 ja pituus 113 metriä. Sillan alituskorkeus on noin seitsemän metriä. Lamminsuon risteyssillan yhteyteen rakennetaan lisäksi kolme metriä leveä väylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille.

”Toivomme malttia ratin taakse työmaan läheisyydessä ajettaessa. Pyrimme toteuttamaan liikennejärjestelyt niin, että liikenne on mahdollisimman sujuvaa eritasoliittymän rakennustöistä huolimatta”, Koski jatkaa.

Hämeenlinnanväylän ja Vanhan Hämeenlinnantien välissä aloitetaan toukokuun lopussa liikuteltavassa murskaamossa myös louheen murskaus. Vain murto-osa hankkeessa syntyvästä louheesta joudutaan murskaamaan hienommaksi. Louhe ja murske käytetään ohikulkutien rakentamiseen. Murskaamo on paikoillaan kaksi viikkoa, jonka jälkeen murskaustyöt jatkuvat syksyllä.

Rakennustyöt Hämeenlinnanväylällä jatkuvat ensi vuoden loppuun.

 

 

Lisätiedot:

 

Projektipäällikkö Antti Koski, Väylä, puh. 0295 34 3546, [email protected]

Projekti-insinööri Marja Wuori, Väylä, puh. 0295 343 834, [email protected]

Projektipäällikkö Sami Laakso, Kreate Oy, puh. 050 380 3105, [email protected]

Liikenneinsinööri Pia Korteniemi, Nurmijärven kunta, puh. 040 317 2311, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/klaukkalanohikulkutie
www.facebook.com/klaukkalanohikulkutie

Mt 132 Klaukkalan ohikulkutie on uusi Klaukkalan keskustaajaman kiertävä yhteys, joka parantaa alueen liikenneolosuhteita ja mahdollistaa lähialueiden maankäytön kehittämisen.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.