Hyppää sisältöön

Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie saa lopullisen päällysteensä

Julkaistu 15.05.2018

Marraskuusssa 2016 liikenteelle otettu Seinäjoen ohikulkutie saa lopullisen päällysteensä suunnitelmien mukaisesti tänä kesänä. Asfaltointityöt alkavat maanantaina 21.5. Routakalliosta ja etenevät Rengonharjun suuntaan. Päällystystyöt tehdään kahdessa vaiheessa. Nyt alkava työ Routakalliosta Rengoharjulle tehdään viikkojen 21–24 aikana. Juhannuksen aikaan on lyhyt tauko, ja työt jatkuvat viikolla 26 Routakalliosta Nurmon suuntaan. Koko päällystysurakan on tarkoitus valmistua heinäkuun loppuun mennessä. Skanska Infra Oy toteuttaa urakkaan kuuluvan viimeisen päällystekerroksen sopimuksen mukaisesti.

Suurimmat tapahtumat turvassa

Asfaltointityön aikataulussa on pyritty huomioimaan kesätapahtumien myötä lisääntyvä liikenne. Sisääntuloväylät Seinäjoelle ovat auki kesätapahtumien aikaan. Asfaltointitöiden vuoksi liikennettä joudutaan ajoittain pysäyttämään noin 12–15 minuutin ajaksi. Liikenne ohjataan päällystystyön kohdalla viereistä kaistaa pitkin työkohteen ohi. Keskikaiteellisella tiellä on kaideaukkoja 500 metrin välein. Liikenne ohjataan 1+1 kaistaisilla osuuksilla kaideaukosta toiselle ajoradalle työkohteen ohi noin 500–2 500 metrin matkalla. Eritasoliittymien ramppien liikenne joudutaan katkaisemaan hetkellisesti päällystystyön ollessa niiden kohdalla.

Erikoiskuljetukset on huomioitu

Liikennejärjestelyt vaihtelevat työn etenemisen mukaan. Liikenteenohjajat huolehtivat liikennejärjestelyistä ja käytössä on myös liikennevalo-ohjausta ja kaistajärjestelyjä. Ohikulkutiellä on voimassa nopeusrajoitus 80 km/h, työkohteissa 50 km/h päällystettävällä osuudella ja työpisteen kohdalla 30 km/h. Työ tulee sisältämään jonkin verran kaidetöitä, jyrsintää ja päällystystä sekä uusien tiemerkintöjen maalausta. Työ on liikkuvaa, joten liikennejärjestelyt muuttuvat päivittäin. Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie on erikoiskuljetusten reitti, mikä on huomioitu töitä suunniteltaessa ja liikennejärjestelyissä.


Lisätietoja

Ari Mäkelä, Liikennevirasto, p. 0295 34 3567

Petri Varis, Skanska Industrial Solutions Oy, p. 040 550 0274
Sami Laakso, Skanska Infra Oy, p. 050 380 3105

Hanke verkossa

liikennevirasto.fi/seinajoenitainenohikulkutie
facebook.com/vt19seinajoki

Valtatie 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie

Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie -hankkeessa rakennettiin 18,5 kilometrin mittainen, keskikaiteellinen ohituskaistatie uudelle paikalle Ilmajoen Rengonkylästä Seinäjoen Nurmoon. Projekti toteutettiin  kahdessa vaiheessa. Hankkeen ensimmäisestä vaiheesta väli Ilmajoen Rengonkylästä Kuortaneentielle (Vt 18) avattiin vuoden 2015 lopussa. Toinen vaihe Mäki-Hakolantieltä Nurmoon otettiin liikenteelle marraskuussa 2016. Vuonna 2017 tehtiin viimeistelytöitä ja kesällä 2018 tie saa lopullisen päällysteensä.

Liitteet

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta