Hyppää sisältöön

Vt 14 Laitaatsalmen kohta -hankkeella muutoksia kevyen liikenteen järjestelyihin

Julkaistu 25.05.2017

Vt 14 Laitaatsalmen kohta -hankkeella eteläisen sillan tukipilarit ovat kohonneet lopulliseen korkeuteensa ja sillan on määrä avautua liikenteelle syksyllä 2017.  Myös väylätyöt ovat kevään edettyä vilkastuneet. Väyläosuudella yksi kevään ja kesän merkittävimmistä työvaiheista on vt 14:n eteläisen ajoradan rakentaminen.

Eteläisen ajoradan rakennustöiden vuoksi kevyen liikenteen järjestelyihin tulee muutoksia 30. toukokuuta alkaen. Laitaatsalmen sillan itäpuolella (keskustan puoleisessa päässä), ennen Savontien kiertoliittymää, nykyinen kevyen liikenteen väylä suljetaan ja kevyt liikenne ohjataan kulkemaan valtatien viertä ja siitä kiertoliittymän kohdalta etelään Savontielle.

Tiedotteen liitteenä olevaan karttaan on merkitty tarkemmin muuttuneet järjestelyt, ja uudet kulkureitit ovat viitoitettu myös paikan päällä.

Kevyen liikenteen väliaikaiset järjestelyt ovat voimassa eteläisen sillan valmistumiseen, syksyyn 2017 saakka.  

Lisätietoja:
Hannu Nurmi, projektipäällikkö, Liikennevirasto, 029 534 3574, hannu.nurmi(at)liikennevirasto.fi
Aki Loikkanen, työmaapäällikkö, Destia Oy, 0400 246 944, aki.loikkanen(at)destia.fi

Tietoa hankkeesta:
www.liikennevirasto.fi/laitaatsalmi
www.facebook.com/vt14laitaatsalmi

Hankkeessa siirretään Kyrönsalmen syväväylä helpommin navigoitavaan Laitaatsalmeen. Uuden syväväylän kohdalle rakennetaan kiinteät maantiesillat sujuvoittamaan liikennettä. Lisäksi hankkeen tieosuuksia parannetaan tienkäyttäjien turvallisen ja sujuvan liikennöinnin varmistamiseksi. Hanke toteutetaan vuosina 2016–2019.

Liitteet

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta