Hyppää sisältöön

Vt 1 Turunväylän lisäkaistat -hankkeen kolmannet kaistat avautuvat liikenteelle – hanke valmistumassa yhdeksän kuukautta etuajassa

Julkaistu 09.12.2018

Liikenneviraston ja Espoon kaupungin yhteishankkeessa Turunväylälle Kehä II:n ja Tuomarilan välille rakennetaan kolmannet kaistat, melusuojausta ja kevyen liikenteen yhteyksiä. Hanke on edennyt odotettua vauhdikkaammin, ja lisäkaistat sekä Kehä II:n uusi ramppi avautuvat liikenteen käyttöön tiistaina 11.12.2018.

Liikenneviraston ja Espoon kaupungin Vt 1 Turunväylän lisäkaistat Kehä II–Tuomarila -hankkeen rakennustyöt ovat edenneet odotettua nopeammalla aikataululla. Lisäkaistat avataan liikenteelle tiistaina 11.12.2018 ja sitä myöten hanke valmistuu yhdeksän kuukautta etuajassa. Lisäkaistojen käyttöön ottamisen jälkeen työmaalla jatketaan vielä viimeistelytöitä.

–Kulunut kesä oli sääolosuhteiltaan erittäin suotuisa töiden kannalta, sillä sateita ei ollut paljon. Lisäksi kelit suosivat vielä pitkälle syksyyn. Saimme onnistuneesti suoritettua louhinnat ja meluestetyöt, jotka osaltaan vauhdittivat muiden töiden etenemistä, työmaapäällikkö Teemu Palosaari Graniittirakennus Kalliosta kertoo.                                                              

–On tietysti iloinen asia niin meille kuin tiellä liikkujillekin, että hanke saadaan päätökseen etuajassa. Hyvin onnistuneella projektinhallinnalla on niin ikään ollut vaikutusta lopputulokseen, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi iloitsee.

Uudet kevyen liikenteen reitit valmiita

Hankkeessa on kesän ja kuluneen syksyn aikana rakennettu kahta kevyen liikenteen kulkureittiä Turunväylän lävitse. Vanha Jondalin ulkoilureitti purettiin ja sen lähettyville rakennettiin uusi Turunväylän alittava ulkoilureitti. Turunväylän pääsee vastedes ylittämään jalan ja pyörällä myös Kuurin ylikulkusillan kautta, joka otettiin käyttöön marraskuun lopussa.

Lisäkaistat helpottavat ruuhkautumista ja meluaidat parantavat alueen viihtyisyyttä

Uudet kolmannet kaistat ja eritasoliittymien ramppimuutokset sujuvoittavat liikennettä vilkkaalla Turunväylällä ja tekevät tieosuudesta entistä turvallisemman. Meluesteiden ja uusien kevyen liikenteen kulkureittien myötä alueen viihtyisyys paranee ja liikkuminen helpottuu. Lisätietoja hankkeesta on saatavilla Liikenneviraston verkkosivuilla ja hankkeen Facebook-sivulla.

Lisätietoa:

Projektijohtaja Jukka Hietaniemi, Liikennevirasto p. 029 534 3513, [email protected]
Työmaapäällikkö Teemu Palosaari, Graniittirakennus Kallio p. 050 088 8297, [email protected]

Vt 1 lisäkaistat Kehä II–Tuomarila -hankkeessa Kehä II–Tuomarila välistä tieliikennettä sujuvoitetaan lisäkaistoilla ja eritasoliittymien uusilla ramppijärjestelyillä. Lisäksi ympäröivän alueen viihtyisyyttä parannetaan meluestein ja kevyen liikenteen yhteyksiä lisätään. Hanke toteutetaan Liikenneviraston ja Espoon kaupungin yhteisrahoituksella. Lisätietoa hankkeesta: https://www.liikennevirasto.fi/kaikki-hankkeet/vt-1-lisakaistat-keha-ii-tuomarila ja https://www.facebook.com/vt1lisakaistat/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta