Hyppää sisältöön

Vt 1 talvitauon jälkeen kiertotielle Kirkkojärvellä

Julkaistu 03.04.2018

Valtatie 1:n parannushanke Espoossa Kirkkojärven kohdalla jatkuu talvitauon jälkeen. Liikenne ohjataan torstaina 5. huhtikuuta kiertotielle ja samalla tieosuuden nopeusrajoitus putoaa tasolle 60 km/h.

Talvitauon jälkeen uudelleen käynnistyvät Vt 1:n parannustyöt Kirkkojärven kohdalla muuttavat liikennejärjestelyjä molempiin ajosuuntiin. Torstain (5.4.) aikana otetaan käyttöön kiertotiet, joissa liikenne ohjataan viime syksynä valmistuneille korotetuille kaistoille.

Liikenne Turun suuntaan siirtyy kiertotielle torstaina iltapäivällä ja Helsingin suuntaan torstai-iltana. Samalla molempiin suuntiin tulee alennettu 60 km/h nopeusrajoitus.

Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemen mukaan kiertotie ja alemmat nopeudet ruuhkauttavat työmatkaliikennettä Kirkkojärven kohdalla. Matkantekoon kannattaakin varata lähipäivinä hieman enemmän aikaa.

”Järjestely vastaa viime kesäistä eli molempiin suuntiin on käytössä kaksi ajokaistaa. Kannattaa kuitenkin huolehtia turvaväleistä ja muistaa liittymissä joustava ajotapa”, Hietaniemi opastaa.

Liikenteen poikkeusjärjestelyt toteutetaan niin, että haitat tienkäyttäjille ja alueen asukkaille jäävät mahdollisimman pieniksi.

”Nopeusrajoituksia ja ajo-opasteita on syytä noudattaa, sillä ne ovat myös työmaalla työskentelevien turvana”, Hietaniemi tähdentää.

Peruskorjauksella eroon tulvariskeistä

Vt 1:n parannushankkeessa tietä korotetaan Kirkkojärven kohdalla noin metrillä. Painunut tie tulvi jällleen viime syksyn rankkasateissa, mutta enää tulvavaaraa ei ole.

Korotettavan tieosuuden pituus on noin 600 metriä. Tulevan kesän ja syksyn aikana rakennetaan Kirkkojärven kohdan eteläiset kaistat uudelleen asentamalla tien alle paalulaatat. Samalla parannetaan Lommilan pientaloalueen melusuojausta, korjataan Kirkkojärven ja Kasavuoren sillat sekä viimeistellään uusi Naapurinmäensilta.

Parannustyöt valmistuvat marraskuussa 2018. Lähistöllä on myös toinen työmaa, jossa Tuomarilan liittymän ja Kehä II:n välille rakennetaan lisäkaistoja.

Kirkkojärven hankkeen etenemisestä saa ajantasaista tietoa Liikenneviraston verkkosivuilta ja hankkeen Facebook-sivuilta: www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi

www.trafikverket.fi/kyrktrask 

https://www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

 

Lisätietoja:

Jukka Hietaniemi
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3513
[email protected]

Taisto Malinen
Työmaapäällikkö
Puh. 050 5280272
[email protected]

Liitteet

Vt 1:n Kirkkojärven kohdan korjaaminen poistaa tulvatilanteista johtuvat liikennöitävyys- ja turvallisuusongelmat. Myös liikenteen meluhaitat vähenevät ja kevyen liikenteen verkosto paranee. Marraskuussa 2018 valmistuvien korjaustöiden kokonaiskustannukset ovat noin 12 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto.  www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi, www.trafikverket.fi/kyrktrask,  www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta