Hyppää sisältöön

Vt 1 Kirkkojärvi: Siltatyöt katkovat liikennettä yöaikaan

Julkaistu 10.09.2017

Valtatie 1:n parannushankkeessa Espoon Kirkkojärvellä rakennetaan tällä viikolla Naapurinmäensillan telineiden kulkuaukko moottoritien kohdalle. Työt aiheuttavat lyhyitä liikennekatkoksia maanantain ja keskiviikon välisinä öinä.

Maaliskuun lopulla käynnistynyt Vt 1:n parantaminen Kirkkojärven kohdalla etenee aikataulussaan. Turun suunnan ajoradan paalutustyöt on saatu päätökseen ja viimeiset paalulaatat valetaan kuluvalla viikolla.

Naapurinmäen sillan rakennustelineiden kulkuaukkoja varten asennetaan ajoväylien kohdille pitkät teräspalkit. Asennus- ja nostotyöt tehdään maanantain ja keskiviikon välisinä öinä, jolloin liikenne pysäytetään muutaman minuutin ajaksi. Vastaavasti lokakuun puolivälissä kulkuaukkojen purku tapahtuu kahtena yönä.

“Pysähdyksiin kannattaa varautua klo 20.00 – 06.00 välisenä aikana sekä Turun että Helsingin suuntiin. Pysäytyksiä on ainoastaan nostojen aikana ja ne kestävät korkeintaan viisi minuuttia kerrallaan”, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Hietaniemi kertoo.

Ajokaistojen leveydet pysyvät ennallaan. Pääurakoitsija Kreate Oy:n työmaapäällikkö Taisto Malinen kuitenkin painottaa, että tarkkuus ja joustavuus sekä raskaan liikenteen huomiointi on rakennustyömaan kohdalla paikallaan. Myös nopeudet on syytä pitää kurissa.

Työmaa on aikataulussaan

Kirkkojärven tienrakennusprojekti on edennyt kesäkuukausina suunnitelmien mukaisesti. Espoon ja Kauniaisen yhdistävän Naapurinmäen kevyen liikenteen sillan kannen betonointi on syys-lokakuun vaihteessa

Myös Kasavuoren alikulun korjaustyöt jatkuvat ja valmistuvat päällysrakenteiden osalta lokakuussa.

Parannustyöt valmistuvat vuoden 2018 aikana ja ne tehdään ensin Turun suuntaan menevillä kaistoilla. Joulu-maaliskuussa työt ovat moottoritien osalta tauolla ja se on normaalikäytössä. Ely-keskuksen teettämät sillankorjaustyöt välillä Kehä III-Nupuri valmistuvat lokakuussa.

Hankkeen etenemisestä ja liikennejärjestelyistä saa ajantasaista tietoa Liikenneviraston verkkosivuilta ja hankkeen Facebook-sivuilta: www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi
www.trafikverket.fi/kyrktrask 
https://www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

Lisätietoja:

Jukka Hietaniemi
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 029 534 3513
[email protected]

Taisto Malinen
Työmaapäällikkö, Kreate Oy
Puh. 050 528 0272
[email protected]

 Vt 1:n Kirkkojärven kohdan korjaaminen poistaa tulvatilanteista johtuvat liikennöitävyys- ja turvallisuusongelmat. Myös liikenteen meluhaitat vähenevät ja kevyen liikenteen verkosto paranee. Vuonna 2018 valmistuvien korjaustöiden kokonaiskustannukset ovat noin 14 miljoonaa euroa. Hankkeen toteuttaa Liikennevirasto.  www.liikennevirasto.fi/kirkkojarvi, www.trafikverket.fi/kyrktrask,  www.facebook.com/vt1kirkkojarvi

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta