Hyppää sisältöön

Viihtyisämpi matka – taidetta asemilla

Julkaistu 25.9.2019

Rautatieasema värikkäillä seinämaalauksilla on Kehäradan juna-asemilla pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Asemille toteutettujen taideteosten tavoitteena on tehdä arjen matkoista viihtyisämpiä ja lisätä joukkoliikenteen houkuttelevuutta.

Taidetta löytääkseen ei tarvitse aina lähteä taidegalleriaan vaan omalla kotiasemallakin on mahdollisuus nauttia taiteesta. Useaa Kehäradan asemaa koristavat suuret taideteokset, joita varten kannattaa jopa jäädä junasta ennen omaa asemaa. Asemataidetta on nähtävillä Myyrmäessä, Louhelassa, Martinlaaksossa ja monella muulla Kehäradan asemalla. Kehäradan lisäksi taidetta löytyy myös usealta Helsingin metroasemalta.

Väylä on koonnut asemataideasemista kartan. Seuraa karttaa ja tee kierros ympäri Kehäradan ja läpi Helsingin metron. Taide-elämyksen pääsylippuna toimii julkisen liikenteen matkalippu.

Kartta, johon on merkitty juna-asemat, joilla taidetta sijaitsee. Asemataidetta löytyy rautatieasemilta: Helsinki, Pasila, Kannelmäki, Malminkartano, Myyrmäki, Louhela, Martinlaakso, Kivistö, Aviapolis, Lentoasema, Leinelä, Tikkurila, Puistola, Pukinmäki. Metroasemat, joilta asemataidetta löytyy ovat: Matinkylä, Tapiola, Keilaniemi, Helsingin rautatieasema.

Asemataidetta Myyrmäen asemalla:

Myyrmäen aseman seinämaalaus, jossa iso kissa ja muita eläimiä sateenvarjon alla.

Seinämaalaus Myyrmäen aseman seinällä.

Asemataidetta Louhelan asemalla:

Värikästä asemataidetta Louhelan laiturialueella, kuvassa etualalla laiturin penkit, takana on lähdössä juna asemalta.

Asemataidetta Louhelan asemalla, iso seinämaalaus aseman sisätiloissa, joissa sininen susi.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.