Hyppää sisältöön

Vekaransalmen upea silta avataan liikenteelle keskiviikkona 16.10.

Julkaistu 06.10.2019

Väyläviraston hankkeessa rakennettiin uusi silta korvaamaan Vekaransalmen lossiyhteys Sulkavalla. 639-metrinen silta mahdollistaa nyt vapaan kulun vesistön yli parantaen näin alueen tie- ja vesiliikennettä merkittävästi.

Odotettu silta parantaa liikenteen sujuvuutta

Vekaransalmen silta on ollut odotettu ja toivottu. Silta avataan liikenteelle keskiviikkona 16.10.2019, ja lossiliikenne loppuu. Silta parantaa liikenteen sujuvuutta korvaamalla lossiyhteyden ja uusilla maantie- ja yksityistiejärjestelyillä.

”Hanke on ollut kaikkine vaiheineen erittäin onnistunut suoritus. Suunnittelijat tekivät uskomattoman hienoa työtä rakennussuunnittelun aikana ja se on edesauttanut loistavaa onnistumista rakentamisen aikana. Pääurakoitsijan ja aliurakoitsijoiden kanssa yhteistyö on sujunut erinomaisesti ja hankkeessa on ollut ilo olla mukana!” kertoo Väylän projektipäällikkö Jetro Matilainen.

639-metrinen silta on Suomen viidenneksi pisin. Sen leveys on lähes 10 metriä ja alikulkukorkeus 24,5 metriä. Korkea silta mahdollistaa kaiken alueella liikkuvan vesiliikenteen sillan ali.

”Tällaisten hankkeiden läpivienti on suurta tiimityötä, jossa jokaisen tekijän panos on tärkeä. Erityinen hatunnosto täytyy osoittaa vaativien työvaiheiden tekijöille. Työmaalla on onnistuttu pitämään hyvä tekemisen meininki yllä koko urakan ajan”, kertoo GRK Infran Kalle Willman.

Merkittävä ja mielenkiintoinen hanke

Rakentamista on seurattu innolla niin paikan päällä kuin somessa. Syyskuussa järjestettyyn siltakävelyyn osallistuin noin seitsemänsataa henkilöä. Hanke on saanut paljon huomiota myös mediassa.

”Uusi silta tulee helpottamaan ja nopeuttamaan alueella liikkumista merkittävästi. Myös tiet ovat nyt paremmassa kunnossa”, kerrotaan tunnelmia siltakävelyllä. Myös sillan ulkonäkö on saanut kehuja. ”Silta on upean näköinen ja istuu hyvin maisemaan kuin se olisi aina ollutkin tässä”, arvioidaan sillan suunnittelua.

Valokuvausta harrastavan projektipäällikön Jetro Matilaisen kuvat ovat saaneet paljon kiitosta ja niitä on jaettu ahkerasti tiedotteissa ja somessa.

Aikataulu ja budjetti pitivät

Tiukoista aikatauluista ja välillä haastavista sääolosuhteista huolimatta silta valmistuu kaksi kuukautta ennen urakkasopimuksen määräpäivää ja suunnitellussa budjetissa. Rakentaminen aloitettiin alkuvuodesta 2018.

 

Lisätietoja 

Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Väylä, p. 050 505 1513, [email protected]
Valokuvia ja hankealueen kartta: https://www.flickr.com/photos/liikennevirasto/sets/72157687777440384
Hankkeen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/Vekaransalmensilta/
Väylän verkkosivut: http://www.vayla.fi/vekaransalmi

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.