Hyppää sisältöön

Vekaransalmen siltahankkeen urakointikilpailutus ja maastotyöt alkavat

Julkaistu 23.10.2017


Vekaransalmen siltahankkeen urakoinnin kilpailutus käynnistyy lokakuussa viikolla 43/2017. Hankkeessa aloitetaan puuston poistoja lokakuun lopulla, jotka ovat ensimmäisiä maastossa tehtäviä töitä.

Mt 438 Virmutjoki–Sulkava Vekaransalmen siltahankkeessa Vekaransalmen lossiyhteys korvataan kiinteällä sillalla. Tavoitteena on, että siltahankkeen urakoitsija on valittu vuoden 2017 loppuun mennessä ja rakentaminen aloitetaan alkuvuodesta 2018. Hankkeen työt maastossa ovat alkamassa lokakuun lopulla, kun hankealueella tehdään puuston poistoja. Poistoja tehdään koko tiesuunnitelman mukaisella hankealueella.

Valmistuttuaan Vekaransalmen silta on Suomen viidenneksi pisin silta (639 metriä). Lisäksi hankkeessa rakennetaan noin 1,5 kilometriä uutta tielinjaa. Hankkeen tavoitteina on vähentää lossin liikennöinnistä aiheutuvia kustannuksia pitkällä aikavälillä sekä sujuvoittaa tie- ja vesiliikennettä. Ympäröivä luonto huomioidaan läpi siltahankkeen elinkaaren. Hanke ei aiheuta haitallisia vaikutuksia Pihlajaveden Natura-alueeseen tai saimaannorppiin.

Vekaransalmen siltahankkeelle on vuonna 2016 myönnetty 19,4 miljoonan euron rahoitus valtion perusväylänpidon lisärahoituksesta. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2019 loppuun mennessä.

Lisätietoja medialle:
Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Liikennevirasto, p. 050 505 1513, [email protected]
Valokuvia ja hankealueen kartta:
https://www.flickr.com/photos/liikennevirasto/sets/72157687777440384
Hanke verkossa:
www-sivut: http://www.liikennevirasto.fi/vekaransalmi
Facebook: https://www.facebook.com/Vekaransalmensilta/

Vekaransalmen siltahankkeessa lossiyhteys korvataan kiinteällä sillalla. Siltayhteys mahdollistaa vapaan kulun vesistön yli ja näin parantaa alueen tie- ja vesiliikennettä. Siltahankkeelle on vuonna 2016 myönnetty 19,4 miljoonan euron rahoitus valtion perusväylänpidon lisärahoituksesta. Siltahanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2019 loppuun mennessä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.