Hyppää sisältöön

Vekaransalmen sillan pääaukon palkki nostettiin paikalleen

Julkaistu 01.04.2019

Vekaransalmen siltahankkeen rakennustyöt ovat hyvin käynnissä. Maanantaina valmistui yksi rakentamisen isoimmista ja vaativimmista työvaiheista, kun sillan pääaukon massiivinen palkki nostettiin paikalleen.

Yksi suurimmista siltahankkeen työvaiheista suoritettiin onnistuneesti, kun sillan pääaukon massiivinen palkki nostettiin paikalleen 25 metrin korkeuteen. Palkin siirtäminen ja nostaminen oli vaativa työvaihe ja se vei aikaa kaikkine valmisteluineen reilun viikon. Varsinainen nostotapahtuma kesti kolme työpäivää. Nostaminen aloitettiin lauantaina iltapäivällä ja saatiin valmiiksi maanantai-iltapäivästä.

Palkki työnnettiin työsillalta ensin mönkijällä vedessä olevien proomujen päälle. Tämän jälkeen 90-metrinen palkki asemoitiin vesistöön oikealle kohdalle ja nostettiin paikalleen. Palkki painaa noin 362 tonnia.

Yleistä hankkeesta

Väyläviraston siltahankkeessa Mt 438 Virmutjoki–Sulkava Vekaransalmen lossiyhteys korvataan kiinteällä sillalla. Lisäksi hankkeessa rakennetaan noin 1,5 kilometriä uutta tielinjaa ja yksityistiejärjestelyt.

Loppuvuodesta 2019 valmistuva 639-metrinen jättisilta on Suomen viidenneksi pisin silta. Hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa tie- ja vesiliikennettä sekä vähentää lossin liikennöinnistä aiheutuvia kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Lisätietoja medialle

Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Väylä, p. 050 505 1513, [email protected]
Valokuvia ja hankealueen kartta: https://www.flickr.com/photos/liikennevirasto/sets/72157687777440384

Hanke verkossa:
www-sivut: http://www.vayla.fi/vekaransalmi
Facebook: https://www.facebook.com/Vekaransalmensilta/

Liitteet

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.