Hyppää sisältöön

Vekaransalmen jättisilta rakentuu vauhdilla

Julkaistu 17.02.2019

Vekaransalmen siltahankkeen rakennustyöt ovat hyvin käynnissä, ja tänä vuonna on tiedossa isoja ja tärkeitä työvaiheita. Valmistuttuaan 639-metrinen silta on Suomen viidenneksi pisin silta.

Väyläviraston jättimäisessä siltahankkeessa Mt 438 Virmutjoki–Sulkava Vekaransalmen lossiyhteys korvataan kiinteällä sillalla. Lisäksi hankkeessa rakennetaan noin 1,5 kilometriä uutta tielinjaa ja yksityistiejärjestelyt. Rakentaminen on aloitettu alkuvuodesta 2018.

Tänä vuonna on tiedossa isoja ja tärkeitä työvaiheita. Näistä isoin on sillan keskilohkon paikalleen nostaminen maaliskuussa. Keskilohko nostetaan proomuilta suunniteltuun korkeusasemaansa 25 metrin korkeuteen. Massiivinen keskilohko on noin 90 metriä pitkä ja painaa noin 362 tonnia.

Sillan kannen valaminen on suunniteltu toukokuulle. Tämän jälkeen vuorossa ovat muotin purkaminen, sillankaiteiden asentaminen ja kannen vesieristys. Kesän aikana myös päällystetään silta.

Jättimäisessä siltahankkeessa riittää tekemistä myös syksyllä muun muassa työsillan purkamisessa, loppujen tiejärjestelyiden ja viimeistelytöiden tekemisessä ja sillan valaistuksessa. Silta valmistuu ja pyritään avaamaan liikenteelle ennen talven tuloa.

Valmistuttuaan 639-metrinen jättisilta on Suomen viidenneksi pisin silta. Hankkeen tavoitteena on sujuvoittaa tie- ja vesiliikennettä sekä vähentää lossin liikennöinnistä aiheutuvia kustannuksia pitkällä aikavälillä.

Liitteet

Lisätietoja medialle:

Projektipäällikkö Jetro Matilainen, Väylä, p. 050 505 1513, [email protected]
Valokuvia ja hankealueen kartta: https://www.flickr.com/photos/liikennevirasto/sets/72157687777440384

Hanke verkossa:
www-sivut: http://www.vayla.fi/vekaransalmi
Facebook: https://www.facebook.com/Vekaransalmensilta/

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.