Hyppää sisältöön

Varkaus: Taipaleen kanavasillan liikenne yhdelle kaistalle

Julkaistu 13.10.2023 8.30

Valtatiellä 23 olevan Taipaleen kanavasillan liikennettä rajoitetaan toistaiseksi yhdelle kaistalle sillan teräspalkista löytyneen vaurion takia. Vaurion korjaussuunnittelu alkaa heti.

Varkaudessa valtatiellä 23 sijaitsevan Taipaleen kanavasillan yhdessä teräspalkissa havaittiin rutiinitarkastuksen perusteella tehdyssä erikoistarkastuksessa vaurio, joka vaatii välitöntä korjausta.

”Vaurio löytyi normaalien prosessiemme mukaisesti. Korjaussuunnittelu alkaa heti, ja silta korjataan niin pian kuin mahdollista”, kertoo tekniikka- ja ympäristöosaston johtaja Minna Torkkeli Väylävirastosta.

Sillan liikenne rajoitetaan valo-ohjauksen ja nopeusrajoituksen avulla toistaiseksi vain yhdelle kaistalle. Väylävirasto tiedottaa sillan tarkemmasta korjausaikataulusta ja toisen kaistan avaamisesta myöhemmin erikseen.

”Kun poistamme toisen kaistan käytöstä, ei sillalle tarvitse laittaa tiukkoja painorajoituksia. Näin esimerkiksi normaali tavaraliikenne ei joudu kiertämään toista reittiä. Pahoittelemme vain yhden kaistan käytöstä aiheutuvia viivästyksiä”, Torkkeli sanoo.

Taipaleen kanavasillan ylittävä tie kuuluu Pohjois-Savon ELY-keskuksen kunnossapitämään tiestöön, mutta itse sillan kunnossapitovastuu on Väylävirastolla.

Lisätietoja:

tekniikka- ja ympäristöosaston johtaja Minna Torkkeli, Väylävirasto
p. 029 534 3632
[email protected]