Hyppää sisältöön

Vt 5 Mikkeli-Juva: Vapaa-ajan matkailija arvostaa sujuvaa saapumista

Julkaistu 17.5.2021

Vapaa-ajan matkailijat saapuvat Mikkeliin usein omalla autolla ja silloin pääteiden hyvä kunto ja turvallisuus on olennaisen tärkeää. 

Kaksi lasta istuu laiturilla aurinkoisena kesäpäivänä. Kuva: Visit Mikkeli.

Kuva: Visit Mikkeli

Suomalaiset panostavat tänä kesänä kotimaan matkailuun, se on tiedossa. Myös Mikkelin matkailukesä näyttää valoisalta.

Mikkeli on Suomen suosituimpia mökkikuntia ja koko Etelä-Savo on tunnettua mökkeilyaluetta. Alueella on yli 50 000 vapaa-ajan asuntoa. 

– Mökkien varaustilanne on erittäin hyvä tulevalle kesälle ja näyttäisi jopa paremmalta kuin edellisenä vuonna. Näyttää myös siltä, että hyvin eritasoiset mökit kiinnostavat nyt matkailijoita, kertoo Mikkelin matkailujohtaja Maisa Häkkinen.

Saimaa ja puhdas luonto ovat alueen matkailun ja myös asumisen vahvoja vetovoimatekijöitä. Luontomatkailu sai tänä keväänä merkittävän arvostuksen osoituksen, kun Saimaa Geoparkille myönnettiin UNESCO Global Geopark -status. Koronatilanteen rauhoituttua tämä antaa merkittävän valtin kansainvälisten luontomatkailijoiden houkuttelemiseksi alueelle.

Mikkelin ja koko Etelä-Savon matkailua on kehitetty vireästi myös korona-aikana. Tulevan kesän uutuus on muun muassa Hop On Hop Off -elämysreitti Saimaalle, jossa matkailija pääsee kulkemaan busseilla ja vesikuljetuksilla Saimaan eri kohteisiin. Reitille on myös paketoitu valmiita päiväretkiä.

– Korona laittoi kaikki suunnitelmat uusiksi keväällä 2020. Siirsimme markkinoinnin painopisteen kansainvälisistä markkinoista kotimaan markkinointiin muutamassa viikossa. Kehittämistyö yritysten kanssa on kuitenkin jatkunut lähes normaalisti muun muassa tuotteistamisen ja kestävyyden edistämisen osalta.

– Yritykset haluavat olla valmiina, kun rajat avautuvat ja kotimaan matkailijoille halutaan tarjota monipuolisia palveluja. Saavutettavuuden parantaminen ja siihen liittyen Saimaa Hop On Hop Off -idea on ollut ajatuksissa jo vuosia ja nyt oli oikea hetki käynnistää kehittämistyö siltäkin osin.

Tienparannushankkeet parantavat Mikkelin saavutettavuutta ja lisäävät liikenteen sujuvuutta, mikä on yksi osatekijä alueen vetovoiman kasvattamisessa.

– Valtaosa matkailijoista saapuu Mikkeliin omilla autoillaan ja siksi pääväylien hyvä kunto ja sujuva ja joustava liikenne on todella tärkeää myös matkailun ja vapaa-ajan asukkaiden näkökulmasta.

Hyvistä liikenneyhteyksistä on etua myös silloin, kun halutaan vahvistaa mökkiasukkaiden siteitä Mikkeliin ja lisätä monipaikkaista asumista. Korona-ajan etätyösuositus on lisännyt vapaa-ajan asumista seudulla ympärivuotisesti ja kaupungissa onkin käynnistetty kampanja, jolla houkutellaan mökkiasukkaita ottamaan seuraava askel: muuttamaan pysyviksi asukkaiksi.

– Matkailun kehittäminen on samalla koko seudun vetovoiman kehittämistä, Häkkinen toteaa.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta