Hyppää sisältöön

Valtatien 19 parantaminen Seinäjoella ja Lapualla alkaa

Julkaistu 12.8.2021 7.15

 

Väyläviraston ja Seinäjoen sekä Lapuan kaupunkien yhteishankkeessa rakennetaan Seinäjoen ja Lapuan väliselle tieosuudelle kaksi ohituskaistaparia ja uusi eritasoliittymä. Lisäksi hankkeessa parannetaan eritasoliittymää ja kahta tasoliittymää. Muutokset parantavat liikenneturvallisuutta ja sujuvoittavat liikennettä.

Kehitysvaihe alkaa elokuussa ja rakentaminen alustavasti loka-marraskuussa. Urakka valmistuu vuoden 2023 syksyllä.

"Tämän hankkeen aikana rakennetaan ohituskaistat Atrian eritasoliittymän ja Hipintien väliselle osuudelle sekä Muurimäen ja Patruunatehtaantien välille”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylävirastosta. 

Ohituskaistojen lisäksi Muurimäen kohdalle rakennetaan uusi eritasoliittymä ja Atrian eritasoliittymää parannetaan. Hipintien ja Patruunatehtaantien tasoliittymiä parannetaan porrastamalla. Tepontien risteyssillan mahdollinen rakentaminen selviää kehitysvaiheessa. Lisäksi alueella tehdään toimia melun torjumiseksi sekä parannetaan liikenneturvallisuutta kaitein ja riista-aitojen avulla.

Hankkeen urakoitsijaksi on kilpailutuksessa valittu työyhteenliittymä Seila, joka koostuu Kreate Oy:stä ja Maansiirto Veljekset Rinta Oy:stä.

Alueen elinvoimaisuudelle tärkeä hanke

Valtatie 19 palvelee pitkän matkan liikennettä sekä Seinäjoen ja Lapuan kaupunkiseutujen elinkeinoelämää ja maankäyttöä. Hanke on alueellisesti odotettu ja tärkeä, sillä vilkkaasti liikennöidyn tien liikennemäärät ovat yhä kasvussa.

Seinäjoen ja Lapuan välisellä tieosuudella tapahtuu verrattain paljon onnettomuuksia. Liikenne ruuhkautuu usein vilkkaan työmatkaliikenteen, raskaan liikenteen ja maatalousliikenteen takia. Tieosuudella ei ole myöskään riittävästi mahdollisuuksia turvallisiin ohituksiin. Liikenneonnettomuudet painottuvat erityisesti tasoliittymiin.

”Hankkeen myötä tieosuuden liikenneturvallisuus kohenee. Lisäksi kiinnitämme erityistä huomiota tilapäisten liikennejärjestelyjen sujuvuuteen ja turvallisuuteen rakentamisen aikana”, Kivioja sanoo. 

Kehitysvaiheessa etsitään yhdessä parhaat ratkaisut

Hankkeen kehitysvaihe alkaa elokuussa. Se tarkoittaa Väyläviraston ja urakoitsijan yhteistä suunnitteluvaihetta, jonka aikana alustavien suunnitelmien ja taustatietojen pohjalta syntyy alustava rakennussuunnitelma vaiheineen. Kehitysvaiheessa haetaan teknisesti ja taloudellisesti viisaimpia ratkaisuja, jotka kestävät myös aikaa.

Kehitysvaiheen toiminta avointa on yhdessä tekemistä, jossa eri osapuolten asiantuntemus yhdistyy hankkeen hyväksi. Vaiheen aikana rakentamisen ratkaisut tarkentuvat. Kokemuksen mukaan onnistunut kehitysvaihe lyhentää urakan kustannuksia ja kestoa sekä vähentää rakentamisen haittoja liikenteen sujuvuudelle.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Pasi Kivioja
Väylävirasto
029 534 3602
[email protected]

Lue lisää hankkeesta Väyläviraston verkkosivuilta: https://vayla.fi/vt-19-seinajoki-lapua-rakentaminen
sekä hankkeen Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/Vt-19-Sein%C3%A4joki-Lapua-163047742520547

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.