Hyppää sisältöön

Valtatie 3:n uusi tieosuus Laihian kohdalla avataan liikenteelle

Julkaistu 16.10.2017

Liikenneviraston Vt 3 ja vt 18 parantaminen Laihian kohdalla -hankkeessa saavutetaan merkittävä vaihe lokakuun lopulla, kun valtatie 3:n uusi linjaus otetaan liikenteen käyttöön. Uudelle tielle ohjaavat ajoratamerkinnät sekä vanhan valtatien liittymiskohtien eteen siirtyvät työmaa-aidat.

Reilun kilometrin mittainen uusi valtatieosuus sijoittuu Maunulantien ja Potilantien välille. Tiesuunnitelman mukaisesti uuden linjauksen valmistuttua Maunulantien liittymä valtatie 3:lle poistuu käytöstä. Jatkossa kulku Maunulantien eteläpuolelta tapahtuu uutta valtatie 3:n viereistä seututietä pitkin Asematielle ja sieltä edelleen valtatielle. Maunulantien pohjoispuolelta valtatielle siirrytään Asematien kautta. Myös kevyt liikenne käyttää uutta seututietä lokakuun loppuun asti, jolloin kevyelle liikenteelle avataan täysin uusi väylä. Lisäksi jatkossa ajo Maunulan risteyssillan eteläpuolella sijaitseviin kiinteistöihin on sallittu vanhaa valtatietä pitkin. Myös liittyminen Potilan kohdalta valtatielle Vaasan suuntaan sulkeutuu, ja valtatielle siirrytään Faaringintien ja Kauppatien kautta.

Valtatie 3:n uuden tieosuuden avauksen tarkka päivämäärä tiedotetaan hankkeen www- ja Facebook-sivuilla. Uusi tieosuus otetaan käyttöön tämänhetkisen suunnitelman mukaisessa aikataulussa, jopa hieman ennakkoon. Tieosuus oli määrä avata liikenteelle vuoden 2017 loppuun mennessä. Valtatie 3:n uuden tieosuuden varusteita viimeistellään loppuvuodesta 2017 ja niitä jatketaan sekä viher- ja kivitöitä viimeistellään keväällä 2018.

Ensi vuonna valtateiden 3 ja 18 risteyskohtaan valmistuvan Maunulan eritasoliittymän ansiosta valtatieliikenne Seinäjoen ja Tampereen sekä Vaasan suuntiin kulkee aiempaa joustavammin. Ensi vuonna myös liikennevalot poistuvat Seinäjoki–Vaasa-välin liikenteeltä, ja valtatie 18:n noin kahden kilometrin mittainen uusi linjaus otetaan liikenteen käyttöön ensi vuoden lopulla. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuoden 2019 loppuun mennessä.

 

Lisätietoja medialle: 
Liikennevirasto, projektipäällikkö Ari Mäkelä, p. 029 534 3567, [email protected] 

 

Hanke verkossa:
www.liikennevirasto.fi/vt3laihia, www.facebook.com/vt3vt18Laihia

Liitteet

Vt 3 ja vt 18 parantaminen Laihian kohdalla -hankkeella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtateiden 3 ja 18 solmukohdassa Laihialla. Hankkeessa rakennetaan noin 2 km uutta valtatietä ja parannetaan noin 2,4 km nykyistä sekä rakennetaan kolme eritasoliittymää. Lisäksi kevyt liikenne saa uusia, aiempaa turvallisempia väyliä ja melusuojauksia rakentuu noin 2 km ja uusia siltoja seitsemän. Hankkeen tilaaja on Liikennevirasto ja pääurakoitsija Skanska Infra Oy. Hanke on Liikenneviraston ja Laihian kunnan yhteisrahoitteinen, ja se valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä. 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta