Hyppää sisältöön

Valtatie 3:n uusi tieosuus Laihialla liikenteen käyttöön 31.10.2017

Julkaistu 29.10.2017

Liikenneviraston Vt 3 ja vt 18 parantaminen Laihian kohdalla -hankkeessa avataan valtatie 3:n uusi linjaus tiistaina 31. lokakuuta. Reilun kilometrin mittainen valtatieosuus sijoittuu Maunulantien ja Potilantien välille.

Valtatie 3:n uudelle tieosuudelle ohjaavat ajoratamerkinnät sekä vanhan valtatien liittymiskohtien eteen siirtyvät työmaa-aidat. Vanha valtatieosuus jää edelleen palvelemaan sen varrella asuvien kiinteistöille ajoa. Osittain vanha valtatie muuttuu kevyen liikenteen väyläksi. Vanhalle valtatieosuudelle liikenne kulkee jatkossa Faaringintien kautta. Uuden linjauksen myötä poistuu myös valtatieltä liittymä Maunulantielle.

Uusi linjaus otetaan käyttöön tämänhetkisen suunnitelman mukaisessa aikataulussa, jopa hieman ennakkoon. Tieosuus oli määrä avata liikenteelle vuoden 2017 loppuun mennessä. Tieosuuden viimeistely- ja vihertöitä tehdään vuonna 2018.

 

Uuden vt 18:n valmistelut etenevät
Hankkeessa valtatie 18 linjataan uudelleen noin kahden kilometrin matkalla. Uuden linjauksen rakentamisesta johtuen Maunulantie katkeaa ja jatkossa kuljetaan joko sen etelä- tai pohjoispuolella. Kulku Maunulantien eteläpuolelta tapahtuu uutta valtatie 3:n viereistä yksityistietä pitkin Asematielle ja sieltä edelleen valtatielle. Maunulantien pohjoispuolelta valtatielle siirrytään Asematien kautta. Kevyelle liikenteelle avataan täysin uusi väylä.  

 

Lisätietoja medialle: 
Liikennevirasto, projektipäällikkö Ari Mäkelä, p. 029 534 3567, [email protected] 

Hanke verkossa:
www.liikennevirasto.fi/vt3laihiawww.facebook.com/vt3vt18Laihia

Vt 3 ja vt 18 parantaminen Laihian kohdalla -hankkeella parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtateiden 3 ja 18 solmukohdassa Laihialla. Hankkeessa rakennetaan noin 2 km uutta valtatietä ja parannetaan noin 2,4 km nykyistä sekä rakennetaan kolme eritasoliittymää. Lisäksi kevyt liikenne saa uusia, aiempaa turvallisempia väyliä ja melusuojauksia rakentuu noin 2 km ja uusia siltoja seitsemän. Hankkeen tilaaja on Liikennevirasto ja pääurakoitsija Skanska Infra Oy. Hanke on Liikenneviraston ja Laihian kunnan yhteisrahoitteinen, ja se valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä. 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta