Hyppää sisältöön

Valtatie 22:n turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta parantavan hankkeen toisessa osassa on kohteita koko yhteysvälillä Oulu–Kajaani

Julkaistu 29.03.2016

Liikenneviraston Valtatie 22 Oulu–Kajaani–Vartius -hankkeen ensimmäisessä rakennusurakassa parannetaan liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta valtatien 22 Oulun päässä välillä Joutsentie-Konttisentie. Lisäksi käynnissä olevassa urakassa toteutetaan Muhoksella liikennevalot valtatien 22, Kylmälänkyläntien ja Leppiniementien liittymään. Rakennustyöt käynnistyivät viime marraskuussa ja ne ovat edenneet suunnitellusti.

Hankkeen toisessa osassa on kohteita koko yhteysväliltä Oulu–Kajaani, sisältäen kohteita myös yhteysväliin kuuluvalla valtatiellä 5.

Kevyen liikenteen sujuvuus ja turvallisuus paranevat

Kajaaniin, Muhokselle ja Utajärvelle sijoittuvat parannuskohteet on valittu yhteistyössä ELY-keskuksen ja alueen kuntien kanssa. Toteutettavissa kohteissa on painotettu erityisesti kevyen liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Liikenteen sujuvuus paranee myös valtatiellä 22 Kajaaniin ja Muhokselle rakennettavien väistötilojen ja yksityistieliittymäjärjestelyjen myötä.

Toimenpiteitä Kajaanissa:

  • valtateiden 5 ja 6 risteyskohdassa parannetaan eritasoliittymän kaistajärjestelyjä
  • Jormuan kohdalle rakennetaan valtatielle 5 kaksi väistötilaa Häikiönmäentien ja Pöyhölänniementien kohdille

Kajaanissa tehtävät toimenpiteet toteutetaan kesällä 2016 yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa kilpailutettavassa ylläpitourakassa.

Toimenpiteitä Muhoksella:

  • Korivaara–Rovastinoja: välille Soso–Rovastinoja rakennetaan kevyen liikenteen väyliä ja alikulkukäytävä, tehdään yksityistiejärjestelyjä sekä rakennetaan yksi väistötila valtatielle 22
  • Riihikylän eteläpuoli: Kärnäntie–Rönköntie -välille rakennetaan kevyen liikenteen alikulkukäytävä ja kaksi väistötilaa, tehdään yksityistiejärjestelyjä sekä parannetaan tievalaistusta ja pysäkkijärjestelyjä

Toimenpiteitä Utajärvellä:

  • Alakylä–Utajärvi: rakennetaan kevyen liikenteen väylä välille Alakylä–Kirkkotie

Valtatien 5 kohteita lukuun ottamatta kaikki yllä mainitut kohteet kilpailutetaan yhtenä urakkana kesän ja syksyn 2016 aikana. Rakennustyöt voivat käynnistyä joiltain osin jo loppuvuodesta 2016, mutta pääosa parannustoimenpiteistä tehdään vuoden 2017 kuluessa. Parannuskohteet on merkitty tiedotteen liitteenä oleviin karttoihin.

Hankkeen etenemistä voi seurata netissä osoitteessa www.liikennevirasto.fi/vt22oulu-kajaani ja Facebookissa

www.facebook.com/valtatie22

Lisätiedot:

Projekti‐insinööri Terhi Honkarinta, Liikennevirasto, puh. 029 534 3754, [email protected]

Projektipäällikkö Jukka Päkkilä, Liikennevirasto, puh. 029 534 3755, [email protected]

 

Hankkeessa parannetaan liikenteen sujuvuutta Oulun kaupunkiseudulla ja kehitetään liikenneturvallisuutta koko yhteysvälillä Oulu - Kajaani. Hanke koostuu kahdesta erillisestä rakennusurakasta. Ensimmäisessä rakennusurakassa parannetaan valtatietä 22 Oulussa välillä Joutsentie – Konttisentie. Urakan työt toteutetaan pääosin vuonna 2016. Vuoteen 2017 painottuvaan toiseen rakennusurakkaan sisältyy parannuskohteita koko yhteysvälillä. Hanke valmistuu vuonna 2017.

Liitteet

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset.
www.liikennevirasto.fi
www.facebook.com/liikenneverkossa
www.twitter.com/liikennevirasto

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.