Hyppää sisältöön

Valtatie 22:n turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta parantava hanke käynnistyy

Julkaistu 18.11.2015

Liikenneviraston Valtatie 22 Oulu–Kajaani–Vartius -hankkeen ensimmäisessä rakennusurakassa parannetaan liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta valtatien 22 Oulun päässä Joutsentie-Konttisentie -välillä.  Työt alkavat valmistelevilla töillä viikolla 48. Urakan työt toteutetaan pääosin vuonna 2016 ja kokonaisuudessaan urakka valmistuu 2017.

Valtatie 22 on Oulun päässä työmaaliikenteen kuormittama ja liikenteen sujuvuuden kanssa on ongelmia. Liikenne ruuhkautuu, nopeudet hidastuvat ja liittymien välityskyky on huono, josta aiheutuu liikenneturvallisuusriskejä. Hankkeen alueella on myös liikenteestä aiheutuvia meluongelmia.

Vuosina 2015 - 2017 toteutettava rakennusurakka sisältää valtatien 22 parantamisen Oulun sisääntulo-osuudella välillä Joutsentie–Konttisentie sekä liikennevaloliittymän Muhoksella.

”Joutsentie–Konttisentie -urakan toimenpiteillä parannetaan liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta valtatien 22 Oulun päässä osuudella, jossa jo nyt työmatkaliikenne on runsasta ja jossa liikennemäärien odotetaan jatkossa kasvavan merkittävästi tulevan Poikkimaantien sillan myötä”, sanoo projektipäällikkö Jukka Päkkilä Liikennevirastosta.

Leveämpi tie ja toimivammat liittymät

Urakassa Joutsentien ja Haarankankaan välinen valtatien 22 osuus levennetään nelikaistaiseksi keskikaiteelliseksi tieksi ja Haarankankaan ja Sääskensuontien välinen osuus parannetaan kaksikaistaiseksi keskikaiteelliseksi tieksi. Lisäksi parannetaan Poikkimaantien ja Oulunlahdentien tasoliittymiä lisäämällä kääntymiskaistoja sekä rakennetaan uudet rampit Oulun suuntaan Haarankankaan eritasoliittymään. Urakkaan sisältyy lisäksi valtatiehen liittyvien Oulun kaupungin katujen parantamista.

”Lisäkaistojen ja liittymien parantamisen lisäksi hankkeessa korjataan ja levennetään nykyisiä siltoja sekä rakennetaan muun muassa telematiikkaa sekä melusuojausta”, Päkkilä kertoo.

Tämän urakan lisäksi loppuvuodesta 2016 kilpailutetaan toinen rakennusurakka, jossa on kohteita koko yhteysväliltä Oulu – Kajaani. Urakka toteutetaan pääosin vuonna 2017.

Rakentaminen aloitetaan marraskuun lopulla

Liikennevirasto ja Graniittirakennus Kallio Oy allekirjoittivat 12.11.2015 urakkasopimuksen valtatie 22 parantamisesta välillä Joutsentie - Konttisentie. Urakan työt käynnistyvät puuston poistolla ja valmistelevilla töillä viikolla 48. Ensimmäisessä vaiheessa työt painottuvat Poikkimaantien liittymään ja sen läheisyyteen.

”Tavoitteemme on, että rakentamisesta koituisi mahdollisimman vähän haittaa liikenteelle. Pyrimme tähän hyvällä työn suunnittelulla sekä tiedottamalla mahdollisista häiriöistä etukäteen”, kertoo työpäällikkö Jorma Härkönen Graniittirakennus Kallio Oy:stä.

Koko hankkeen kustannusarvio on 15 miljoonaa euroa. Lisäksi hankkeeseen sisältyy kuntien ja kaupunkien osuuksia. Nyt käynnistyvän Joutsentie - Konttisentie -urakan urakkahinta on noin 10,2 miljoonaa euroa, josta Oulun kaupungin osuus noin 0,9 miljoonaa euroa.

Hankkeen etenemistä voi seurata netissä osoitteessa http://www.liikennevirasto.fi/vt22oulu-kajaani ja Facebookissa

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Jukka Päkkilä, Liikennevirasto, puh. 029 534 3755, [email protected]

Projekti‐insinööri Terhi Honkarinta, Liikennevirasto, puh. 029 534 3754, [email protected]

Hankkeessa parannetaan liikenteen sujuvuutta Oulun kaupunkiseudulla ja kehitetään liikenneturvallisuutta koko yhteysvälillä Oulu - Kajaani. Hanke koostuu kahdesta erillisestä rakennusurakasta. Ensimmäisessä rakennusurakassa parannetaan valtatietä 22 Oulussa välillä Joutsentie–Konttisentie. Urakan työt toteutetaan pääosin vuonna 2016. Vuoteen 2017 painottuvaan toiseen rakennusurakkaan sisältyy parannuskohteita koko yhteysvälillä. Hanke valmistuu vuonna 2017.

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.