Hyppää sisältöön

Uusi syväväylä valmistuu Vt 9 Jännevirran silta -hankkeella

Julkaistu 19.11.2018

Vt 9 Jännevirran silta -hankkeella uusi syväväylä valmistuu 21.11. Uusi silta on ollut käytössä 20.9. alkaen, ja vanhaa siltaa on purettu laivaväylän edestä.

Hankkeen tavoitteena oli varmistaa turvallisempi ja sujuvampi liikennöinti niin maantie- kuin vesiliikenteessä. Osana tätä tavoitetta myös syväväylä siirrettiin Jännevirran uuden sillan keskiaukkoon noin 1,5 kilometrin matkalla. Syväväylän linjauksen muuttuessa navigointiolosuhteet paranevat, ja kaikki vesiliikenne pääsee viivytyksettä sillan alitse.

”Uuden syväväylän ruoppaustyöt tehtiin pääosin syksyllä 2017, ja ne valmistuivat saman vuoden joulukuussa. Työstä syntyneet yhteensä 25 000 kuutiota ruoppausmassoja kuljetettiin sillan Joensuun puoleiseen päähän ja hyödynnettiin metsän pohjana,” toteaa projektijohtaja Hannu Nurmi Liikennevirastosta.

 

Lisätietoja:

Hannu Nurmi, projektijohtaja, Liikennevirasto, 029 534 3574

Mika Huhtala, työmaapäällikkö, Kreate Oy, 0400 691 159

Seuraa hanketta:

verkkosivuillamme liikennevirasto.fi/vt9jannevirta

Facebook-sivuillamme Vt 9 Jännevirran silta

Jännevirran silta on Kuopion ja Siilinjärven rajalla olevan valtatie 9:n silta, joka ylittää Saimaan syväväylän Jännevirran kylän kohdalla. Valtatie 9 on tärkeä Joensuu–Kuopio välinen tie. Hankkeessa rakennetaan uusi kiinteä silta, vanhan sillan ollessa elinkaarensa päässä. Uusi silta varmistaa sujuvan ja turvallisen liikennöinnin maantie- ja vesiliikenteelle sekä kevyen liikenteen kulkijoille. Hanke toteutetaan vuosina 2016–2018.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.