Hyppää sisältöön

Uusi Kujalankatu valmistuu liikenteelle 26.10.2020 osana Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hanketta

Julkaistu 22.10.2020 8.00

 

Lahden kaupunki ja Väylävirasto sopivat huhtikuussa 2020 Kujalassa, valtatien 4 itäpuolella, sijaitsevan Kujalankadun rakentamisen sisällyttämisestä Vt 12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen toteutukseen. Maanantaina 26.10.2020 avattava uusi Kujalankatu on hankkeessa toteutettavan Vanhanradankadun suora jatke, joka yhdistää Kujalan eritasoliittymän nykyiseen katuverkkoon (kartta).

Kujalankatu avataan liikenteelle.

Kartta: Kujalankatu avataan liikenteelle.

Kujalankatu on Lahden kaupungin katuyhteys, jonka kaupunki on rahoittanut kokonaisuudessaan. Uusi Kujalankatu tasaa Kujalan eritasoliittymän liikennevirtoja ja mahdollistaa täysipainoisen maankäytön kehittyvällä Kujalan teollisuus- ja logistiikka alueella.

-        Kujalankadun avaaminen mahdollistaa Kujalan eritasoliittymän täysipainoisen hyödyntämisen. Kujalankadun myötä valtatie 4 ja myöhemmin joulukuussa valtatie 12 ovat molemmat saavutettavissa myös Kujalan itäpuolen katuyhteyttä. Koska kehätie mahdollistaa merkittävästi maankäyttöä ja sujuvampia yhteyksiä elinkeinoelämälle, onkin loistavaa, että Lahden kaupungilla oli mahdollisuus rahoittaa katuyhteyden rakentaminen kehätien rakentamisen aikataulussa. Tämä nopeutti rakentamista huomattavasti, sillä urakoitsija oli jo paikan päällä. Uusi Kujalankatu rakentuikin pikavauhdilla puolessa vuodessa puunkaadosta valmistumiseen, toteaa projektipäällikkö Janne Wikström Väylävirastolta.

Kadun rakentamisesta vastasi Skanska Infra Oy osana VALTARI allianssin työlaajuutta.

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Kaupungininsinööri Jukka Lindfors, Lahden kaupunki, puh. 050 559 4139, [email protected]

Vastaava työnjohtaja Timo Takala, VALTARI-allianssi, puh. 050 437 0647, [email protected]

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/vt12letke    

www.facebook.com/vt12letke

www.twitter.com/vt12letke (@Vt12Letke)

 

Vt12 Lahden eteläinen kehätie -hankkeen tavoitteena on varmistaa sujuvampi ja turvallisempi liikenne valtatiellä 12 sekä edistää maankäytön ja elinkeinoelämän kehittymismah­dollisuuksia koko Lahden seudulla. Hankekokonaisuuteen kuuluu valtatie 12 Lahden eteläisen kehätien rakentaminen ja maantien 167 Lahden eteläisen sisääntulotien parantaminen.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.