Hyppää sisältöön

Uudet junien kohtauspaikat Iin Lähessuohon ja Simon Maksniemeen

Julkaistu 16.12.2021 13.22

 

Väylävirasto on käynnistänyt ratahankkeen, jossa rakennetaan Oulu–Kemi-rataosalle kaksi uutta junien kohtauspaikkaa. Uudet kohtauspaikat sijoittuvat Iin Lähessuohon sekä Simon Maksniemeen. Hankkeen avulla varmistetaan rataosan kapasiteetin riittävyys. Rakentaminen alkaa ensi vuonna, ja uudet kohtauspaikat saadaan käyttöön 2023.

Lähessuon ja Maksniemen kohtauspaikoista ei tule henkilöliikenteen pysähdyspaikkoja, vaan ne toimivat junaliikenteen kohtauspaikkoina.

- Uusilla kohtauspaikoilla varmistetaan erityisesti elinkeinoelämän tarvitsemat kuljetukset. Niiden myötä rataosan kapasiteetti paranee ja junaliikenteen yhteensovittaminen helpottuu, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Vesa Pakarinen.

Lähessuohon ja Maksniemeen rakennetaan nykyisen pääraiteen viereen yhdet uudet sivuraiteet. Lisäksi hankkeessa tehdään tarvittavat muutokset radan turvalaitteisiin, sähköjärjestelmiin sekä taitorakenteisiin. 

Tänä vuonna suunnitellaan, ensi vuonna rakennetaan

Lähessuon ja Maksniemen rakentamissuunnittelu on aloitettu alkuvuodesta. Tänä vuonna on myös tehty maastossa mittauksia ja tutkimuksia. Suunnittelua jatketaan ensi vuoden puolella. Lähessuon ja Maksniemen ratasuunnitelmat on hyväksytty kesän ja syksyn aikana. Hyväksyttyjen ratasuunnitelmien myötä hankkeessa voidaan siirtyä nyt rakentamisvaiheeseen.

Lähessuon ja Maksniemen rakennusurakat laitetaan kilpailutukseen vuoden vaihteen tienoilla ja urakoitsijat valitaan alkuvuodesta 2022. Alueen asukkaille rakentaminen voi näkyä erityisesti ensi vuonna, kun hankkeen varsinaiset rakennustyöt käynnistyvät keväällä 2022. Rakennustyöt on tarkoitus toteuttaa pääasiassa ensi vuoden aikana. Junien käyttöön uudet kohtauspaikat saadaan 2023.

Lisätietoja:
Vesa Pakarinen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3149
Matti Tervonen, projektipäällikkö, rakennuttajakonsultti Welado, puh. 040 749 3065

Hankkeen verkkosivut https://vayla.fi/oulu-kemi-uudet-liikennepaikat

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.