Hyppää sisältöön

Uuden liikenteenhallintajärjestelmän testaukset alkavat Turunväylällä

Julkaistu 15.10.2020 9.01

 

Väyläviraston hankkeessa Vt 1 Kehä III–Munkkivuori, vaihtuvat nopeusrajoitukset Turunväylälle (valtatie 1) rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti, ja laitteiden asennustyöt maastossa ovat valmiit. Viimeistelytöiden jälkeen siirrytään järjestelmän ja laitteiden testaamiseen.

”Tiedostusopasteet, vaihtuvat nopeusrajoitusmerkit, liikennekamerat ja liikenteenlaskennan mittalaitteet on nyt asennettu Turunväylälle, ja ne varmasti näyttävät tienkäyttäjistä jo hyvin valmiilta. Laitteita pitää kuitenkin vielä testata huolellisesti ennen käyttöönottoa, jotta uusi liikenteenhallintajärjestelmä toimii parhaalla mahdollisella tavalla tienkäyttäjiä palvellen”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Marja Wuori.

Testausten avulla varmistetaan esimerkiksi, että vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien näyttämät vaihtuvat yhtäaikaisesti ja näyttävät oikeaa lukemaa. Vaihtuvilla nopeusrajoituksilla voidaan kiireisimpinä aikoina hillitä ruuhkautumista.

”Laitteistotestaukset toteutetaan 19.10.-2.11.2020, jolloin testataan vaihtuvien opasteiden toiminta. Testaukset pyritään ajoittamaan mahdollisimman pitkälti ruuhka-aikojen ulkopuolelle, jolla pyritään minimoimaan niiden haittavaikutukset liikenteelle. Laitteistotestauksien aikana kannattaa kuitenkin varautua osittaisiin kaistansulkuihin”, kertoo ITM Finlandilta Jukka Värri.

Laitteiden testaukset näkyvät liikenteessä esimerkiksi liikennejärjestelyinä ja satunnaisesti näkyvinä opasteiden testauksina. Tiedoteopasteissa voidaan ilmoittaa testauksista. Testaukset jatkuvat marras-joulukuussa vielä toiminnallisina testeinä sekä yhteiskäyttötestauksina, joista tiedotetaan myöhemmin erikseen. Uusi liikenteenhallintajärjestelmä ja nopeusrajoitusmerkit on tarkoitus ottaa käyttöön tammikuussa 2021.


Lisätiedot:
Projektipäällikkö Marja Wuori, Väylävirasto, puh. 029 534 3834, [email protected]
Yksikönpäällikkö (infrahankkeet) Jukka Värri, ITM Finland, puh. 050 470 4475, [email protected]


Seuraa hanketta: Nettisivuillamme: https://vayla.fi/vt-1-vaihtuvat-nopeusrajoitukset

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.