Hyppää sisältöön

Työt valtatien 5 Huruksen ja Hietasen välisellä osuudella jatkuvat läpi kesän

Julkaistu 14.6.2023 12.59

Valtatien 5 Huruksen ja Hietasen välisen osuuden rakentaminen käynnistyi huhtikuun lopulla ja jatkuu läpi kesän. Töitä tehdään tänä vuonna marraskuulle saakka.
 
Alkuvaiheen töitä ovat olleet maaleikkaukset, penkereiden ja meluvallien rakennus, vesijohdon siirto ja tierumpujen asennus. Heinäkuussa liikennettä ohjataan Niemistönojan ja Kalkkivuoren kohdilla nykyisen valtatien vieressä oleville lyhyille kiertoteille, jotta valtatien uusia siltoja päästään rakentamaan.
 
Rakentaminen toteutetaan niin, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa liikenteelle ja lähiseudun asukkaille. Töitä tehdään pääsääntöisesti päiväsaikaan maanantaista torstaihin.
 
“Tieosuudella on läpi kesän tilapäisiä liikennejärjestelyjä, jotka muuttuvat töiden edetessä. Työmaiden kohdilla on alennettuja nopeusrajoituksia. Toivomme tiellä liikkujilta varovaisuutta”, kertoo projektipäällikkö Marja Wuori Väylävirastosta.
 
Valtatie säilyy liikennekäytössä koko rakentamisen ajan. Louhintojen vuoksi liikenne joudutaan välillä pysäyttämään, mutta katkot liikenteessä ovat lyhyitä.
 
Kulku yksityisteille saattaa ajoittain vaatia tilapäisten kiertoreittien käyttöä, mutta kulkuyhteydet kiinteistöille säilyvät koko hankkeen ajan. Paikan päällä kiertoreiteille ohjaavat opasteet. Risteävien maanteiden liikenteeseen urakan tämän vuoden töillä ei ole merkittävää vaikutusta.
 
Ajoneuvo valtatiellä 5 kesällä.
Valtatien 5 Huruksen ja Hietasen välisellä tieosuudella työt jatkuvat läpi kesän. Kuva: Marja Wuori.

Kustannusten nousu vaikuttaa urakan toteutukseen

Rakentamisen nousseet kustannukset vaikuttavat urakan toteuttamiseen. Monikkalan ja Lahnaniemen välillä urakka toteutuu suunnitellusti tänä vuonna. Sen sijaan Lahnaniemen ja Hietasen välillä toteutetaan rahoituksen tässä vaiheessa mahdollistamat työt. 

“Rakentaminen jatkuu joka tapauksessa vuoden 2024 aikana, sillä Lahnaniemen liittymäalueen viimeistely jää ensi vuoteen. Ensi vuonna voidaan myös leventää Lahnaniemen siltaa, jatkaa keskikaidetta Lahnaniemen ja Hietasen välille ja tehdä muita hankealueen itäpään töitä, jos raha saadaan riittämään näihin kohteisiin”, kertoo Wuori.

Hanke parantaa liikenneturvallisuutta

Huruksen ja Hietasen välisen tieosuuden parantaminen valtatiellä 5 kohentaa merkittävästi liikenneturvallisuutta erityisesti uuden keskikaiteen ansiosta. Uudistuksen myötä ajonopeus voidaan pitää talvellakin turvallisesti 100 kilometrissä tunnissa. Lisäksi hankkeessa rakennetaan yksi uusi eritasoliittymä, jota pitkin on turvallisempaa liittyä valtatielle.

Lisätiedot:

Marja Wuori
Projektipäällikkö, Väylävirasto
[email protected]
Puh. 0295 343 834   

Antti Kuokkanen
Työpäällikkö, Skanska Infra Oy
[email protected]
Puh. 040 709 6636

Liitteet