Hyppää sisältöön

Tampereen Rantatunneli avataan liikenteelle 15.11.2016

Julkaistu 10.11.2016

Rantatunnelin liikenteelle avaaminen tapahtuu vaiheittain ja se kestää useita tunteja. Samassa yhteydessä liikennejärjestelyt muuttuvat Santalahdessa, Naistenlahdessa sekä Mustalahden, Tampellan Esplanadin pohjoisosan ja Naistenlahden välisellä valtatieosuudella. Muuttuneet liikennejärjestelyt ja bussipysäkkien paikat on esitetty hankkeen verkkosivuilla (linkki alla). Bussireiteissä tai aikatauluissa tapahtuvista muutoksista tiedottaa Tampereen kaupungin joukkoliikennetoimisto.

Liikenteelle avattua tunnelia operoi ja valvoo Liikenneviraston Tieliikennekeskus. Tunnelin hoidosta ja ylläpidosta vastaa Pirkanmaan ely-keskus. Liikenteelle luovutettujen katuosuuksien hoidosta ja ylläpidosta vastaa Tampereen kaupunki.

Maantietunnelit poikkeavat selvästi muusta liikenneympäristöstä, vaikka ovatkin osa yleistä tieverkkoa. Tunnelissa ajaminen vaatii erityistä valppautta ja poikkeustilanteissa kuten ajoneuvon vikaantuessa tai liikenneonnettomuuden sattuessa tulee tietää, miten toimia. Tunnelissa ajamista koskevat ohjeet löytyvät myös alla olevasta linkistä. 

Tunnelin avautuessa hankkeen kokonaisvalmiusaste on 95 prosenttia. Työt jatkuvat Naistenlahdessa vielä noin vuoden avaamisen jälkeen. Ensimmäiseksi puretaan Naistenlahden voimalaitoksen ja sataman kohdalla oleva silta.  Sen jälkeen alkavat avolouhinnat ja maanrakennustyöt. Vuoden aikana rakennetaan Naistenlahden eritasoliittymän pohjoisosat, valtatien pohjoinen ajorata voimalaitoksen kohdalta itään päin sekä katuyhteydet Ranta-Tampellaan, satamaan ja voimalaitokselle.

 Lisätietoja:                   Esko Mulari, p. 0400 406 723

                                    Mauri Mäkiaho, p. 029 534 3541

                                    Juha Sammallahti, p. 040 580 0717

 

Uudet liikennejärjestelyt ja tunnelissa ajamisen ABC:

http://www.liikennevirasto.fi/rantatunneli/ajankohtaista5#.WCBjO2e7paR

 

Tampereen Rantatunnelia rakennetaan vuoteen 2017 asti. Valmistuessaan Rantatunneli edesauttaa Tampereen keskustan kehittämistä ja parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta