Hyppää sisältöön

Talvitauko ohitse kantatie 77:n parannushankkeessa

Julkaistu 19.04.2016

Liikenneviraston kantatie 77:n parannushankkeeseen kuuluvan Taimoniemen (valtatie 4) ja Keiteleen välisen tieosuuden parantaminen jatkuu talvitauon jälkeen viikolla 16. Samalla viikolla käynnistyvät myös siltojen korjaustyöt Kärnän, Kyrönpuron, Toulatjoen ja Suvannonjoen silloilla.

Parannettua tietä suoristetaan turvallisuussyistä

Kesällä 2015 parannettua tietä puretaan ja suoristetaan noin 400 metrin matkalla Toulatjoen kohdalla, ennen niin kutsuttua Hukkanan mutkaa. Tie rakennettiin viime kesänä tiesuunnitelman mukaan, mutta tien valmistumisen jälkeen havaittiin, että idästä päin tuleva raskas liikenne pyrkii oikaisemaan mutkassa vastaantulijoiden kaistan kautta. Kartalla ongelmaa oli mahdoton havaita.

”Asiaa on nyt tutkittu tarkkaan, ja lopputulos on, että tien suoristaminen on turvallisuussyistä välttämätöntä”, sanoo projektipäällikkö Jarmo Niskanen Liikennevirastosta.

Korjaustyö tehdään kesäkuun 2016 aikana, ja sen kustannusarvio on noin 250 000 – 300 000 euroa.

Turvallisuutta parannetaan myös rakentamalla valaistus kantatielle 77 Viitakankaantien liittymään (Pt 16921). Paikalle asennetaan lisäksi liikennemäärien mittauslaite.

Lyhyitä liikenteen pysäytyksiä tiedossa koko kesän ajan

Kesällä 2016 parannustyöt aiheuttavat jonkin verran haittaa liikenteelle, sillä töitä tehdään liikenteen seassa ja kiertotietä ei ole käytössä. Lyhyitä liikenteen pysäytyksiä on tiedossa koko kesän ajan. Pysäytykset kestävät enimmillään 12 minuuttia kerrallaan.

Tiellä on parantamistyön aikana työkohteilla käytössä pääsääntöisesti yksi ajokaista ja liikennevalo-ohjaus. Siltakohteilla on käytössä yksi ajokaista ja itseohjautuva liikenne.

 

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Jarmo Niskanen

p. 0295 34 3127

[email protected]

 

Hankkeesta löytyy tietoa myös netistä www.liikennevirasto.fi/kt77

Kantatie 77 parantaminen välillä Viitasaari–Keitele -hankkeen tavoitteena on kaikkien tienkäyttäjien turvallisuuden lisääminen ja liikenteen sujuvuuden varmistaminen tärkeällä länsirannikon ja Itä-Suomen välisellä poikittaisella tieyhteydellä. Hankkeessa muun muassa parannetaan näkyvyyttä ja vähennetään korkeuseroja ja tien kaltevuutta. Tietä myös levennetään. Hanke käynnistyi kesällä 2015 ja se valmistuu vuonna 2017.

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.