Hyppää sisältöön

Salon ohikulkutie kääntyy loppusuoralle

Julkaistu 22.11.2016

Salon itäisen ohitustien rakentamisessa keskitytään lähiviikkoina päällystys-, valaistus- ja viimeistelytöihin. Tavoitteena on avata tie liikenteelle vuoden loppuun mennessä. Karjaskylänkatu avataan perjantaina 25.11.2016.

Kantatie 52:n Salon itäisen ohitustien rakentaminen jatkuu vuoden lopulle saakka. Noin 7,5 kilometriä pitkällä tielinjauksella tehdään lähiviikkoina päällystys- ja viimeistelytöitä sekä valaistusasennuksia. Päällystyöt valmistuvat joulukuun alkupäivinä.

Karjaskylänkatu avataan liikenteelle perjantaina 25. marraskuuta. Karjaskylänkadun kevyen liikenteen alikulku otettiin käyttöön jo aiemmin kuluvalla viikolla.

Liikenneviraston projektipäällikkö Juha Sillanpään mukaan ohitustie saadaan todennäköisesti auki alkuperäisen aikataulun mukaisesti tämän vuoden puolella. Työt alkoivat keväällä 2015.

”Muutamia viimeistely- ja maisemointitöitä jää todennäköisesti kesken. Ne viedään loppuun keväällä”, Sillanpää toteaa.

Hankkeelle on saatu alkuperäisen 10 miljoonan euron määrärahan lisäksi 1,0 miljoonaa euroa muun muassa vaativien pohjatöiden takia.

Tarkkana työmaa-alueilla

TelaSteel Oy:n työpäällikkö Jaakko Erikäisen mukaan tieurakan loppusuora tuo väylille hetkellisiä poikkeusjärjestelyjä.

”Vimeistelytöiden ja ajoittain muuttuvien liikennejärjestelyjen suhteen kannattaa olla nyt erityisen tarkkana. Rajoitukset ja opasteet on asetettu paitsi tiellä liikkujien myös siellä työskentelevien turvaksi”, Erikäinen muistuttaa.

Salon itäisen ohitustien rakentaminen alkoi toukokuussa 2015. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Liikennevirasto, Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. Hankkeelle on varattu määrärahaa 11 miljoonaa euroa. Pääurakoitsija on TelaSteel Oy ja valvontakonsultti Ramboll Finland Oy.

 

Lisätietoja:

Juha Sillanpää
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 020 637 3608
[email protected]

Jaakko Erikäinen
Työpäällikkö, TelaSteel Oy
Puh. 040 734 8241
[email protected]

Vuoden 2016 lopussa valmistuva Kt 52:n Salon itäinen ohitustie ohjaa kaupungin keskustan läpi kulkevan liikenteen uudelle tieyhteydelle. Uusi tielinjaus vähentää keskusta-alueelta läpikulku- ja raskaan liikenteen haittoja, parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää. Hankkeen toteuttavat Liikennevirasto, Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. www.liikennevirasto.fi/kt52salo

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta