Hyppää sisältöön

Salon itäisen ohitustien rakennustyöt käynnistyvät

Julkaistu 25.05.2015

Liikennevirasto on aloittanut Salon itäisen ohitustien rakennustyöt. Hankkeessa rakennetaan uusi tieyhteys Salon kaupungin itäpuolelle, noin 7,5 km matkalla. Hankkeen toteuttavat yhteistyössä Liikennevirasto ja Salon kaupunki. Hanke valmistuu vuonna 2016.

 - Hankkeen myötä kantatien 52 liikenne muuttuu nykyistä sujuvammaksi, kun kantatien läpikulkuliikenne ohjataan pois Salon kaupungin keskustasta. Samalla läpikulkuliikenteen aiheuttamat haitat keskustassa poistuvat ja liikenneturvallisuus paranee, kertoo hankkeen projektipäällikkö Juha Sillanpää Liikennevirastosta.

Hankkeessa rakennetaan uutta maantietä noin 6 km, korjataan tai rakennetaan 7 siltaa sekä tehdään uusia katu- ja kevyen liikenteen yhteyksiä. Hankkeen toteutukseen on myönnetty määrärahaa 10 milj. euroa.

Liikennejärjestelyt muuttuvat tällä viikolla

Rakennustyöt ovat käynnistyneet toukokuun aikana valmistelu- ja pohjanvahvistustöillä Kiskontien ja Karjakylänkadun kohdalla. Kuluvan viikon aikana aloitetaan louhintatyöt maantien 110 läheisyydessä. Louhintatöiden takia maantien 110 Tupurinmäen ohituskaista suljetaan liikenteeltä keskiviikkona 27.5.2015. Maantie on kaiken aikaa liikenteen käytössä, lukuun ottamatta räjäytysten ajankohtia. Räjäytysten aikana liikenne pysäytetään korkeitaan 8 minuutin ajaksi. Louheen murskaustyöt alkavat alueella kesäkuun puolivälissä.

Rakennustyöt painottuvat aluksi maantien 110 tuntumaan. Tupurinmäen lisäksi työt aloitetaan Somerontien (kantatie 52) ja Inkereentien liittymissä kesäkuun puolivälissä. Karjaskylänkadulla otetaan kesäkuun alkupuolella käyttöön työmaan kohdalla kiertotie. Tulevan kesän ja syksyn aikana rakennustyöt laajenevat Kiskontien suuntaan.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii Telasteel Oy.

 

Lisätietoja:

Liikennevirasto, projektipäällikkö Juha Sillanpää p. 0295 34 3608, [email protected]

Telasteel Oy, työpäällikkö Jaakko Erikäinen p. 040 734 8241 [email protected]

 www.liikennevirasto.fi/hankkeet

 

Liikennevirasto mahdollistaa toimivat, tehokkaat ja turvalliset matkat ja kuljetukset. www.liikennevirasto.fi

Trafikverket möjliggör fungerande, effektiva och trygga resor och transporter. www.trafikverket.fi  

www.facebook.com/liikenneverkossa

www.twitter.com/liikennevirasto

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta