Hyppää sisältöön

Rautatien koepaalutukset ja paalututkimukset käynnistyvät Siuntiossa

Julkaistu 11.11.2022 8.00

 

Osana Siuntion aseman parantaminen -suunnitteluhanketta aloitetaan maanantaina 14.11. Siuntiossa suunnitteluvaihetta palvelevat paalututkimukset ja koepaalutukset. 

"Nykyisiä radan alla olevia paaluja tutkitaan ja lisäksi radan viereen lyödään uusia koepaaluja. Töiden ja tutkimusten tavoitteena on selvittää, onko radan alla olevia vanhoja paaluja mahdollista hyödyntää aseman ja radan parantamisessa", kertoo projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta. 

Kuva Siuntion asemalta syksyllä 2022

Työt toteutetaan marras-joulukuussa 2022

Maanantaina 14.11. puretaan radan päällysrakenteita ja valmistellaan koepaalutusalueen pohjatöitä.  Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä jatketaan tutkimuksia. Työstä aiheutuu jonkin verran melua lähialueille.  
    "Yöllä tehtävä työ on hiljaisempaa. Päivällä paalujen lyömisestä syntyvä ääni kantautuu lähialueille. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä, sanoo työstä vastaava Jani Sinkkonen GRK Rail Oy:stä.

Siuntion aseman parantaminen

Väylävirasto on käynnistänyt yhteistyössä Siuntion kunnan kanssa ratasuunnitelman teettämisen loppuvuodesta 2022. Hankkeen suunnittelukohteena on Rantaradalla sijaitseva Siuntion liikennepaikka. Aseman palvelutasoa ja turvallisuutta parannetaan esteettömyysvaatimusten mukaiseksi. 
    Aseman laiturit nykyaikaistetaan, kulkuyhteydet laitureille parannetaan ja liityntäpysäköintialueet laajennetaan. Raiteiden ja lähiympäristön rakenteet parannetaan ja korjataan radan jatkuvan kunnossapitotarpeen poistamiseksi. Hanke toteutetaan Väyläviraston ja Siuntion kunnan yhteishankkeena. Ratasuunnittelu käynnistyy alkuvuodesta 2023 ja valmistuu kesällä 2024.

Lisätietoja hankkeesta:

Väylävirasto, projektipäällikkö Erkki Mäkelä, p. 029 534 3822, [email protected] 

Siuntion kunta, Markus Moisio, p. 044 386 1099, [email protected]

Lisätietoja koepaalutuksesta:

Jani Sinkkonen, GRK Rail Oy, p. 040 863 0385, [email protected]

Hanke verkossa
https://vayla.fi/siuntion-aseman-parantaminen

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta