Hyppää sisältöön

Rautateiden turvalaitehankkeet jatkuvat, vuorossa Kotkan ratapiha

Julkaistu 27.2.2018

Liikennevirasto ja Mipro Oy allekirjoittivat sopimuksen Kotkan ratapihan turvalaitejärjestelmän uusimisesta torstaina 22.2.2018. Hankkeessa uusitaan Kotkan liikennepaikan osien Hovinsaari, Tavara, Asema ja Satama nykyinen turvalaitejärjestelmä.

Hovinsaaren ja Tavaran kohdalle rakennetaan myös uusi kohtausraide, joka parantaa Hovinsaaren ja Tavaran ohittavan liikenteen hallintaa ja kapasiteettia.

Työt maastossa alkavat alkukesästä ja hanke valmistuu vuoden 2019 loppuun mennessä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 12 M€, josta juuri allekirjoitetun turvalaitesopimuksen arvo on 3,1M€. Kotkan ratapihan turvalaitteet ovat korjausvelkahankkeen ns. lisärahoituskohde.

”Pidän hyvänä, että Kotkan turvalaitejärjestelmistä tulee yhtenäinen kokonaisuus. Käyttö ja kunnossapito helpottuvat eikä rajapintoja eri järjestelmien välille tarvita.”, mainitsee projektipäällikkö Maria Torttila ja viittaa Mipron käynnissä olevaan turvalaiteprojektiin Kotkan liikennepaikan osilla Kotolahdessa ja Mussalossa. Tämän on tarkoitus valmistua kesällä 2018.

Kuvan allekirjoitustilaisuudessa Mipro Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurmi sekä Maria Torttila.

Lisätietoa:

Katso muut käynnissä olevat rautateiden turvalaitehankkeet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta