Hyppää sisältöön

Ratahankkeen pohjatutkimukset laajenevat Raision, Naantalin, Maskun, Nousiaisten ja Uudenkaupungin alueille

Julkaistu 20.9.2022 10.08

 

Turun ja Uudenkaupungin sekä Raision ja Naantalin välisten rataosuuksien perusparannushankkeen pohjatutkimukset laajenevat lähes koko hankealueella vielä syys- ja lokakuun aikana. Alueella liikkuva voi nähdä pohjatutkimuksiin liittyviä mittauspisteitä merkittynä maastoon. 

"Aloitamme pian pohjatutkimukset Maskun, Nousiaisten ja Uudenkaupungin alueilla sekä Raision ja Naantalin välillä. Vastaavat tutkimukset Mynämäellä ja Vehmaalla valmistuvat pian", projektipäällikkö Erkki Mäkelä Väylävirastosta sanoo. 

Ratasuunnitelman laatimisen aloittamisesta on tehty 20.4.2022 ratalain mukainen kuulutus. Pohjatutkimukset jatkuvat maastossa alkuvuoteen 2023.      

Hanke: Turku-Uusikaupunki ja Raisio-Naantali perusparantaminen 

Turun ja Uudenkaupungin välille suunnitellaan rautatien ja tasoristeyksien perusparannuksia. Yksiraiteinen, 65 kilometriä pitkä tavaraliikenteen rataosa Turun ja Uudenkaupungin välillä kulkee Turun, Raision, Maskun, Nousiaisen, Mynämäen, Vehmaan ja Uudenkaupungin alueella. Raision ja Naantalin väliselle rataosuudelle suunnitellaan tasoristeyksien ja perusparannuksen lisäksi myös radan sähköistämistä. Hankkeen tavoitteena on parantaa rataverkon ja tienkäyttäjien turvallisuutta.   

Lisätiedot 
 

Projektipäällikkö Erkki Mäkelä, Väylävirasto 
P. 029 534 3822 
[email protected] 

Asiantuntija Arttu Tuominen, Arkos Oy 
P. 040 756 7401 
[email protected] 

Hanke verkossa

Väyläviraston kuulutukset


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.