Hyppää sisältöön

Raportti rautatieliikenteen täsmällisyydestä 2011 on ilmestynyt

Julkaistu 2.7.2012

Liikennevirasto seuraa aktiivisesti rautatieliikenteen täsmällisyyden kehittymistä. Nyt on julkaistu järjestyksessään neljäs täsmällisyystilannetta kuvaava vuosiraportti.

Täsmällisyyden seuranta mahdollistaa toimenpiteiden kohdistamisen oikeisiin asioihin. Raportilla pyritään lisäämään ymmärrystä rautatieliikenteen täsmällisyyshaasteista ja ominaispiirteistä sekä alan sisällä että ulkopuolella.

Vuonna 2011 täsmällisyyteen vaikuttivat etenkin liikenteenohjausjärjestelmien ja turvalaitteiden viat, kalustoviat sekä säävaihtelut, joihin lukeutuvat haastava talvi, routavaurioiden aiheuttamat nopeusrajoitukset ja myrskyt. Verrattuna vuoteen 2010 täsmällisyys parani kauko-, lähi- ja tavaraliikenteessä. Radanpidon aiheuttamat myöhästymiset vähenivät vuodesta 2010. Liikennevirasto tekee yhteistyötä VR:n kanssa täsmällisyyden parantamiseksi.

Lue raportti rautatieliikenteen täsmällisyydestä täältä.


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta