Hyppää sisältöön

Rantatunnelin rakentaminen etenee vauhdilla

Julkaistu 16.12.2015

Vuosi 2015 on ollut monella tavalla merkittävä hankkeelle. Ensimmäiset tunneliperät yhdistyivät vappuaattona ja tunnelilouhinnat päättyivät juhannusviikolla, jolloin pidettiin myös tunnelin pohjantervajaiset. Tervajaisten jälkeen pääsi tunnelin sisustuksen rakentaminen ja teknisten järjestelmien asentaminen todenteolla vauhtiin. Maan päällä töiden etenemiestä kertovat mm. uudet sillat, meluesteet, valvomorakennus ja marraskuun lopussa tunnelin molempiin päihin nousseet ilmanvaihtopiiput. Vastaavia kohokohtia on luvassa myös ensi vuonna.

Allianssin suorituskyky avaintulosalueilla on tavoitteiden mukainen. Hanke on tämänhetkisen ennusteen mukaan tavoitekustannuksessa 180 miljoonassa eurossa ja aikataulusta ollaan noin kolme kuukautta edellä. Työturvallisuus on hyvällä tasolla ja työnaikaiset liikennejärjestelyt valtatiellä ovat toimineet hyvin. Hankkeen julkisuuskuva on parantunut huonosta lähtötilanteesta merkittävästi.

Tavoitekustannuksen ulkopuolisista laajuusmuutoksista on sovittu allianssin johtoryhmässä. Laajuusmuutokset liittyvät mm. pilaantuneiden maiden kunnostukseen, katurakentamiseen sekä louheen ja maa-ainesten ajomatkojen muutoksiin. Lisäksi varaudutaan kannusteiden maksamiseen. Edellä mainitut laajuusmuutokset ja kannusteet ovat yhteensä 15 - 18 miljoonaa euroa. 

Reilun kahden vuoden rakentamisen jälkeen hankkeen valmiusaste on noin 80 prosenttia. Monet kriittiset työvaiheet on saatu valmiiksi, mutta vielä on paljon tehtävää ennen kuin tunneli voidaan avata liikenteelle ja viimeinenkin ympäristösuunnitelman mukainen taimi on istutettu. Allianssin tavoitteena on avata tunneli liikenteelle 15.11.2016.

Lisätietoja:                    Esko Mulari, p. 0400 406 723

                                    Risto Laaksonen, p. 050 552 6625

                                    Pekka Petäjäniemi, p. 0295 34 3586

Liitteet

Tampereen Rantatunnelia rakennetaan vuoteen 2017 asti. Valmistuessaan Rantatunneli edesauttaa Tampereen keskustan kehittämistä ja parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta.

www.liikennevirasto.fi/rantatunneli

https://www.facebook.com/rantatunneli

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta