Hyppää sisältöön

Radan turvalaitteita nykyaikaan merkittävällä kertainvestoinnilla

Julkaistu 08.09.2016

Liikennevirasto on tänään sopinut Mipro Oy:n ja työyhteenliittymä Siemens-VR Trackin kanssa poikkeuksellisen mittavasta turvalaitehankinnasta. Lähes 60 miljoonan euron investoinnilla rataverkon turvalaitteita päivitetään nykyaikaan useassa kohteessa vuosien 2016-2018 aikana.

Turvalaitteita uusitaan kahtena pakettina: Rataosalla Riihimäki-Tampere sekä ratapihakohteissa Kotkan Kotolahdessa sekä Mussalossa ja Niiralan sekä Vainikkalan raja-asemilla.

Riihimäki-Tampere rataosan turvalaitteiden uusimisella vähennetään häiriöherkkyyttä ja varmistetaan nopea ja turvallinen liikenne pitkälle tulevaisuuteen. Työt alkavat syksyllä 2016 ja valmistuvat pääosin 2018. Sopimuksen arvo on 35 miljoonaa euroa ja työt toteuttaa työyhteenliittymä Siemens-VR Track.

Ratapihoilla Niirala ja Kotkan Kotolahti-Mussalo turvalaitteiden uusiminen parantaa liikennöintiä, kun ohjausta keskitetään ja vähennetään käsityönä tehtävää vaihteenkääntöä. Vainikkalassa pääpaino on elinkaarensa päässä olevan vanhan turvalaitejärjestelmän uusimisessa. Samalla parannetaan turvallisuutta. Työt alkavat syksyllä 2016 ja valmistuvat vuoden 2018 aikana. Sopimuksen arvo on 22,3 miljoonaa euroa ja työt toteuttaa Mipro Oy.

”Hankkeille varmistui rahoitus alkuvuodesta, kun hallitus päätti 600 miljoonan euron liikenneväylien korjausvelkaohjelmasta. Korjausvelkaohjelman rahoitus mahdollisti nämä välttämättömät turvalaiteuusimiset. Olemme tyytyväisiä ripeästi edenneeseen hankintaan ja siihen, että pääsemme töihin vielä tämän rakennuskauden aikana”, toteaa projektipäällikkö Juha Lehtola.

Kaikki rakennushankkeet toteutetaan pääasiassa liikennettä häiritsemättä. Niiralaa lukuun ottamatta hankkeet toteutetaan väylien korjausvelkaohjelmasta.

Lisätiedot:
Liikenneviraston radan parantaminen –yksikkö:

Niirala, Kotolahti, Mussalo: projektipäällikkö Maria Torttila, p. 029 534 3836
Vainikkala: projektipäällikkö Sakari Nieminen, p. 029 534 3825
Riihimäki-Tampere: projektipäällikkö Juha Lehtola, p. 0295 34 3892
Korjausvelkaohjelma: yksikön päällikkö Magnus Nygård, p. 029 534 3576

 

 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta