Hyppää sisältöön

Porin ratapihan töiden aikana junaradalla viikonlopun yli kestävä liikennekatko syyskuun alussa

Julkaistu 29.8.2022 12.41

Porin ratapihalla suoritetaan syyskuun alussa koko ratapihaan liittyviä rakennustöitä. Junaradalla on töiden vuoksi liikennekatko, jonka aikana tavarajunat eivät kulje satamaan. Myös Luvianpuistokadun sillalla suoritetaan vesieristyksen korjaustöitä. Urakan päätoteuttaja on Kreate Rata Oy. Työt ovat osa käynnissä olevaa Pori-Mäntyluoto-Tahkoluoto peruskorjausta.
 

Porin ratapihan töiden vuoksi radalla on liikennekatko, joka alkaa perjantai-iltana 2.9. kello 21 jälkeen ja kestää maanantaiaamuun 5.9. kello 5 saakka. Liikennekatkon aikana tavaraliikenne on poikki, eivätkä junat kulje Porista Tahkoluodon satamaan päin. Henkilöliikenteeseen katkolla ei ole vaikutusta.

"Töitä tehdään perjantai-illasta maanantaiaamuun eli koko katkon ajan. Työt eivät vaikuta katuliikenteeseen, vaan moottoriajoneuvot, jalankulkijat ja pyöräilijät voivat kulkea normaalisti rakennustöistä huolimatta", kertoo projektipäällikkö Mikko A. Heiskanen Väylävirastosta.

Viikonlopun aikana tehtävät rakennustyöt tulevat parantamaan Porin ratapihaa. Ratapihalla suoritetaan sepelöintiä ja tuentatöitä.

"Työstä aiheutuu melua sepelöinnin ja tukemiskoneen osalta. Toivomme tästä olevan mahdollisimman vähän haittaa ratapihan lähialueen asukkaille", kommentoi työpäällikkö Timo Hirvasmaa Kreatelta.

Lisäksi Luvianpuistokadun sillalla vahvistetaan katkon aikana vesieristyksen suojausta. Vesieristyksen korjaustöillä pidennetään sillan käyttöikää.  

Lisätietoja:

Mikko A. Heiskanen, projektipäällikkö, Väylävirasto, puh. 029 534 3808, [email protected]

Timo Hirvasmaa, työpäällikkö, Kreate Oy, puh. 040 062 7461, [email protected]

Lisää hankkeesta:

https://vayla.fi/pori-mantyluoto-radan-perusparannus

Väyläviraston Pori–Mäntyluoto–Tahkoluoto-radan perusparannushankkeessa uusitaan radan päällysrakenteet ja tehdään muita radan parannustöitä. Hankkeessa kohennetaan myös tasoristeysturvallisuutta poistamalla ja parantamalla tasoristeyksiä. Rata on noin 25 kilometriä pitkä yksiraiteinen tavaraliikennerata. Pori–Mäntyluoto-rataosan perusparannus valmistui vuonna 2021, ja Mäntyluoto–Tahkoluoto-rataosa perusparannetaan vuoden 2022 aikana. Hanke valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2024.

 


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.