Hyppää sisältöön

Parannustyöt kantatiellä 77 Viitasaarella valmistuvat elokuussa

Julkaistu 30.05.2017

Liikenneviraston kantatien 77 parantaminen välillä Taimoniemi–Keitele on edennyt suunnitellusti ja tälle kesälle ajoitetut työt ovat käynnissä.

Koko hankealue, reilut 22 kilometriä kantatietä 77, saa nyt viimeisen päällystekerroksen. Päällystystöitä tehdään kesäkuun loppuun asti. Lisäksi kesän aikana korjataan paikoitellen hankkeen aikana pitkään kiertoteinä käytettyjä Toulauden-, Kymönkosken- ja Hämälänteitä. Hankkeen työt valmistuvat kokonaisuudessaan elokuun loppuun mennessä.

Kantatie 77 Viitasaarella saa tänä kesänä lopullisen päällystekerroksen. Työt ovat jo käynnissä.

”Hankkeessa on poistettu sujuvalle liikenteelle haasteellisia korkeuseroja, tasoitettu tien kaltevuuksia sekä oikaistu jyrkkiä kaarteita. Lisäksi tietä ja myös sen piennaralueita levennettiin, mikä sekin on parantunut liikenneturvallisuutta”, kertaa projektipäällikkö Jarmo Niskanen hankkeen parannustöitä.  

Liikennettä sujuvoittaa lisäksi valtatieltä 4 oikealle kantatielle 77 kääntymistä helpottava eriytetty kääntymiskaista.
 

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Jarmo Niskanen, puh. 0295 34 3127
[email protected]

Hankkeesta löytyy tietoa myös netistä www.liikennevirasto.fi/kt77

 

Kantatie 77 parantaminen välillä Viitasaari–Keitele -hankkeen tavoitteena on kaikkien tienkäyttäjien turvallisuuden lisääminen ja liikenteen sujuvuuden varmistaminen tärkeällä länsirannikon ja Itä-Suomen välisellä poikittaisella tieyhteydellä. Hankkeessa muun muassa parannetaan näkyvyyttä ja vähennetään korkeuseroja ja tien kaltevuutta. Tietä myös levennetään. Hanke käynnistyi kesällä 2015 ja se valmistuu vuonna 2017.

 

Liitteet

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi.