Hyppää sisältöön

Oulun ratapihan turvalaitehankkeessa alkamassa vaihteenlämmitysjärjestelmän asentaminen ja vaihteiden vaihdot

Julkaistu 6.5.2022 9.30

 

Oulun ratapihan turvallisuutta parantavassa hankkeessa on valittu urakoitsijat sekä vaihteenlämmitysjärjestelmän asentamiseen että vaihteiden vaihtoon. Vaihteenlämmitysjärjestelmän asentaa Ratatek Oy. Vaihteiden vaihdossa urakoitsija on GRK Rail Oy. Työt käynnistyvät toukokuussa.

Vaihteisiin asennettava lämmitys helpottaa vaihteiden käyttöä talvella, sillä se sulattaa pois lumen ja jään, jolloin vaihteen kääntäminen onnistuu lämpötilasta riippumatta.

- Oulun ratapihalla ollaan siirtymässä turvalaitejärjestelmään, joka kääntää vaihteet keskitetysti, toteaa hankkeen projektipäällikkö Jouni Vauhkonen Väylävirastosta.

Kaikkiaan lämmitys tulee 80 vaihteeseen. Asentaminen alkaa toukokuussa ja kestää kaikkiaan 1,5 vuotta.

Oulun ratapihalla uusitaan tänä vuonna myös kymmenen vanhaa vaihdetta. Työt alkavat toukokuussa ja valmistuvat elokuussa.

Junaliikenteen turvallisuus ja sujuvuus paranevat

Kokonaisuudessaan Oulun ratapihan turvalaitehanke hanke parantaa junaliikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta. Uudet turvalaitteet mahdollistavat eurooppalaisen rautatieliikenteen hallintajärjestelmän eli ERTMS-järjestelmän käyttöönoton. Lisäksi turvalaitteiden uusiminen vähentää merkittävästi ratapihan korjausvelkaa. ​ 

Hanke alkoi vuonna 2020 ja valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lisätiedot:

Jouni Vauhkonen
Projektipäällikkö
Väylävirasto
puh. 029 534 3268
etunimi.sukunimi(at)vayla.fi

Lue lisää hankkeesta: https://vayla.fi/oulun-ratapihan-turvalaitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta