Hyppää sisältöön

Oulun Oritkarin kolmioraidehankkeeseen kuuluva Latokartanon sillan uusiminen alkaa

Julkaistu 1.4.2022 10.22

 

Latokartanon sillan uudistustyöt Limingantiellä Kallisentien ja Poikkimaantien rampin välillä alkavat maanantaina 4. huhtikuuta liikennejärjestelyillä. Työt aiheuttavat liikennehaittaa. Sillan uudistaminen on osa Oritkarin kolmioraiteen rakentamista. Samassa urakassa uudistetaan myös Limingantietä.

Sillan länsipuolella sijaitsevat jalkakäytävä ja pyörätie poistuvat käytöstä töiden alkaessa, ja ajoneuvoliikenteelle on käytössä vain yksi ajokaista suuntaansa. Kävelijät ja pyöräilijät käyttävät sillan itäpuolista pyörätietä urakan ajan. Urakka-alueella nopeusrajoitus on 30 kilometriä tunnissa.

”Liikennejärjestelyt voivat aiheuttaa ruuhkaa alueella, joten kaupunkilaisten ja alueella liikkuvien toivotaan käyttävän vaihtoehtoisia reittejä”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Jouni Vauhkonen Väylävirastosta. Poikkeusliikennejärjestelyt ovat voimassa, kunnes työt valmistuvat kesällä 2023.

Siltaremontti osa Oritkarin kolmioraiteen rakentamista

Latokartanon sillan uudistukset kuuluvat Oritkarin kolmioraiteen rakentamishankkeeseen. Urakassa silta uusitaan kokonaisuudessaan, ja sitä korotetaan noin 1,5–2 metriä ali kulkevan junaliikenteen tarvitseman tilan vuoksi. Myös Limingantie uudistuu. Valmis Limingantie ja Latokartanon silta ovat nelikaistaisia, ja niillä on pyöräbaana ja jalkakäytävät.

Tuleva kolmioraide helpottaa Oritkarin satamaliikennettä sekä parantaa ratapihan toiminnallisuutta ja turvallisuutta. 

Kaikkiaan urakka vie noin 1,5 vuotta, ja se valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Hanke toteutetaan Väyläviraston ja Oulun kaupungin yhteishankkeena. Sen kustannusarvio on 19,9 miljoonaa euroa.  Sekä sillan että kolmioraiteen ja Limingantien parannusten urakoitsijana toimii Destia Oy.

Lue lisää: https://vayla.fi/oulun-ratapihat/oritkarin-kolmioraide

Lisätiedot 

Jouni Vauhkonen, projektipäällikkö 
Väylävirasto 
[email protected] 
Puh. 029 534 3268  

Risto Lippo, projektijohtaja
Destia Oy
[email protected]
Puh. 040 5836128

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta