Hyppää sisältöön

Oulun meriväylähankkeessa allekirjoitettu kiinteiden merimerkkien asennuksen urakkasopimus

Julkaistu 18.02.2020

Väylä ja Terramare Oy ovat 12.2.2020 allekirjoittaneet urakkasopimuksen koskien Oulun meriväylän kiinteiden merimerkkien asennusta. Urakassa asennetaan kahdeksan kiinteää merenkulun turvalaitetta uudelle syvennetylle Oulun meriväylälle. Meriväylä on tällä hetkellä käytössä avovesikaudella hyvissä olosuhteissa kelluvalla merkinnällä, mutta urakan valmistuttua meriväylän käyttö on mahdollista ympäri vuoden.

Uudet turvalaitteet sijaitsevat avomerellä noin 35–60 kilometrin etäisyydellä Oulun satamasta. Merkkien asennus sisältää useita eri työvaiheita kuten massanvaihtoja, pehmityksiä, paalutustöitä, betonointia ja yläosien kiinnitystä peruspaaluihin.

"Turvalaitteiden massiiviset peruspaalut asennetaan kalustolla, jota ei Suomen aluevesillä usein tavata. Oulun maaperä ja jääolosuhteet edellyttää merimerkkien perustuksilta haastavia ratkaisuja, ja nyt asennettavien merkkien perustukset ovat Suomessa poikkeuksellisen massiivisia" kertoo hankkeen projektipäällikkö Pasi Kivioja Väylästä.

Sopimuksen arvo on 17,9 miljoonaa euroa. Urakoitsija on aikatauluttanut työnsä siten, että työt valmistuisivat 2020.

Oulun meriväylähankkeessa on perustettu uusi meriväylä, jonka pituus on noin 90 kilometriä ja kulkusyvyys 12,5 metriä. Uusi meriväylä on linjattu kulkemaan uutta, pääosin luonnonsyvää linjausta pitkin. Syvennyksellä vastataan kasvaneiden aluskokojen vaatimuksiin.

 

Lisätietoa:

Väylä, projektipäällikkö Pasi Kivoja
p. 0295 343 602
[email protected]

Liitteet

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme liikenteen palvelutasosta ja osallistumme liikenteen ja maankäytön yhteensovittamiseen. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta