Hyppää sisältöön

Oulun Latokartanon silta valmistui – kaikki kaistat käytössä

Julkaistu 27.9.2023 9.39

 

Väyläviraston Oulun Oritkarin kolmioraidehankkeeseen kuuluva silta on otettu kokonaisuudessaan käyttöön. Hankekokonaisuus valmistuu vuoden loppuun mennessä.

Latokartanon sillan kaikki kaistat on otettu käyttöön.

Latokartanon sillan kaikki neljä ajokaistaa on avattu liikenteelle perjantaina 22. syyskuuta. Sillan länsipuolen kaistat, pyöräbaana ja jalkakäytävä otettiin käyttöön jo toukokuussa.

”Syksyn aikana sillalla on tehty päällystystöitä ja tiemerkintöjä sekä viimeistelty urakka-aluetta”, kertoo Väyläviraston projektipäällikkö Jouni Vauhkonen.

Samalla Latokartanon sillan poikkeusliikennejärjestelyt ovat päättyneet, ja alueella noudatetaan normaalia 50 km/h yleisrajoitusta.

Limingantien liikennemäärät kasvavat

Latokartanon uusi ylikulkusilta on edeltäjäänsä leveämpi ja miltei kaksi metriä korkeampi. Aiemmin sillalla oli kaksikaistainen ajoväylä sekä yhdistetty pyörätie ja jalkakäytävä.

”Sillan ali kulkeva uusi kolmioraide ja alueen junaliikenne tarvitsevat lisätilaa. Lisäksi Äimäraution ja Limingantullin liikennemäärien ennustetaan kasvavan”, Vauhkonen taustoittaa sillan uudistamista.

Latokartanon sillan valmistuminen tukee hankkeen etenemistä

Latokartanon ylikulkusilta on osa Väyläviraston Oulun Oritkarin kolmioraiteen rakentamishanketta. Kolmioraide rakennetaan Oritkarin satamaliikenteen tarpeisiin. Latokartanon sillan uudelleen rakentaminen on ollut edellytys kolmioraiteelle. Hankekokonaisuus valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä.

Lue lisää: https://vayla.fi/oulun-ratapihat/oritkarin-kolmioraide

 

Lisätiedot:
Jouni Vauhkonen, projektipäällikkö 
Väylävirasto 
[email protected] 
puh. 029 534 3268

Liitteet