Hyppää sisältöön

Onko maantie jo aurattu tai suolattu? Nyt sen voi katsoa kartalta

Julkaistu 21.11.2017

Liikennetilanne-palvelun uudella ominaisuudella voit tarkistaa, onko maantie esimerkiksi aurattu, hiekoitettu tai suolattu. Tiedot talvikunnossapidosta päivittyvät kartalle lähes reaaliajassa.

Moni tienkäyttäjä on lumimyräkän jälkeen pohtinut, onko hänen reittinsä ehditty jo aurata. Enää tätä ei tarvitse veikata, sillä aurauksen tilanteen voi tarkistaa kätevästi TMFG:n Liikennetilanne-palvelusta. Samasta palvelusta löytyvät muun muassa kelikamerakuvat.

Palveluun pääset klikkaamalla tästä

(Linkki ohjautuu sivulle https://liikennetilanne.tmfg.fi/)

Urakoitsijoiden kunnossapitokalusto lähettää tietoa työn etenemisestä. Jos esimerkiksi suolausauto on juuri nyt Lahden moottoritiellä, tieto suolauksesta löytyy jo parin minuutin päästä palvelun kartalta.

Liikennetilanne-palvelun karttaan on merkitty, milloin ja millaista talvikunnossapitoa tietylle tieosuudelle on tehty viimeisen kolmen päivän aikana. Kartasta näkee jo värin perusteella, kuinka kauan sitten talvihoitoa on tehty. Tummin väri kertoo kyseisestä kohdasta löytyvän toimenpiteen tyypin ja aloitus- ja lopetusajan, ja vaaleimmalla värillä puolestaan merkitään kaikki 12-24 tuntia sitten tehdyt toimenpiteet.

Odotettu ja toivottu palvelu

Talvihoidon etenemisen seuraamisen mahdollistava palvelu on löytynyt useiden tienkäyttäjien toivelistalta. Olemme kuunnelleet yksityishenkilöiden ja ammattikuljettajien toiveita. Tämä palvelu on heille kaikille etukäteisjoululahja.

Näin löydät talvikunnossapidon tiedot Liikennetilanne-palvelusta

1. Mene Liikennetilanne-palveluun: https://liikennetilanne.tmfg.fi/

2. Valitse sivun oikeasta reunasta löytyvästä valikosta painike "Talvikunnossapito".

3. Zoomaa lähemmäs, kunnes näet kartalla sinertäviä viivoja. Samassa myös valikon "zoomaa lähemmäksi" -huomautus katoaa.

4. Klikkaa haluamassasi kohtaa kartalla näkyvää viivaa. Näin saat tarkemmat tiedot kyseissä paikassa kolmen viimeisen vuorokauden aikana tehdyistä talvikunnossapidon töistä.

Uutista päivitetty 20.12.2019 ja 28.12.2020. Alkuperäinen uutinen julkaistu 22.11.2017. 

Lue lisää teiden talvihoidosta

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta