Hyppää sisältöön

Ollikkalan sillan korjaustyöt käynnistyvät Salossa

Julkaistu 08.07.2015

Salon itäisen ohikulkutien rakennustöihin liittyvä Ollikkalan sillan korjaus alkaa tiistaina 14. heinäkuuta Helsingintiellä (maantie 110). Peruskorjaus valmistuu lokakuun lopussa.

Salon itäisen ohikulkutien rakennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Heinäkuun puolivälissä käynnistyvät myös Helsingintiellä sijaitsevan ja Salonjoen ylittävän Ollikkalan sillan peruskorjaustyöt.

Lokakuun loppuun saakka kestävien siltatöiden aikana vanhat pintarakenteet puretaan ja sillalle tehdään uusi muotoiluvalu, vesieristeet, massaliikuntasaumat ja päällysteet. Työt aloitetaan tiistaina 14. heinäkuuta liikennejärjestelyillä ja pintarakenteiden purkamisella.

”Siltatyöt tuovat 110-tielle poikkeavia kaistajärjestelyjä ja alennettuja nopeusrajoituksia Myös liikenteen lyhytaikaiset pysäytykset ovat mahdollisia”, kertoo Liikenneviraston projektipäällikkö Juha Sillanpää.

Kevyen liikenteen väylä suljetaan sillalta korjaustyön ajaksi. Kevyelle liikenteelle on viitoitettu työnaikainen kiertotie vieressä olevan rippusillan kautta.

Tiehankkeen pääurakoitsijan TelaSteelin työpäällikkö Jaakko Erikäisen mukaan liikenteelle sekä lähialueen asukkaille ja ympäristölle aiheutuvat haitat pyritään mimimoimaan.

”Korjaustyöt sillalla tehdään kahdessa vaiheessa, jolloin toinen puoli sillasta on suljettuna. Ajoneuvoille on työaikana ajokaistat molempiin suuntiin”, Erikäinen kertoo.

Silta valmistuu aikataulun mukaan lokakuussa 2015.

Lisätietoja:

Juha Sillanpää
Projektipäällikkö, Liikennevirasto
Puh. 020 637 3608
[email protected]

Jaakko Erikäinen
Työpäällikkö, TelaSteel Oy
Puh. 040 734 8241
[email protected]

 

Liitteet

Syksyllä 2016 valmistuva Kt 52:n Salon itäinen ohikulku ohjaa kaupungin keskustan läpi kulkevan liikenteen uudelle tieyhteydelle. Uusi tielinjaus vähentää keskusta-alueelta läpikulku- ja raskaan liikenteen haittoja, parantaa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta sekä tukee alueen elinkeinoelämää. Hankkeen toteuttavat Liikennevirasto, Salon kaupunki ja Varsinais-Suomen ELY-keskus. 

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta