Hyppää sisältöön

Nokian ratapihalla tehdään kesällä töitä yötä päivää

Julkaistu 27.6.2024 10.30

 

Rakennustyöt etenevät Nokian ratapiha -hankkeella yötä päivää. Kesän aikana tehdään niin betoni-, maanrakennus- kuin sähköratatöitäkin. Heinä-elokuun aikana asemalle tulee kulku- ja pysäköintirajoituksia, jotka ovat toistaiseksi voimassa. 

”Ratatyöt ovat edenneet meneillään olevassa rakennusurakassa aikataulussaan”, sanoo projekti-insinööri Mervi Kulha Väylävirastosta. 

Kesällä työt etenevät betonitöillä uuden alikulkukäytävän, hissikuilujen ja portaiden osalta. Maarakennustyöt jatkuvat ratapihan ja radan kerroksien rakentamisella. Yötyönä rakennetaan kaapelireittejä sekä asennetaan sähkörataperustuksia. Sähköradan muutoksiin liittyvät työt tehdään myös kesäkauden aikana. 

Uuden alikulkukäytävän töiden sujuvan etenemisen varmistamiseksi Nokian asemalla nykyistä reunalaituria puretaan Porin puoleisessa päädyssä ja jatketaan väliaikaisesti Tampereen puoleisestä päädystä. Reunalaiturin purun yhteydessä siirtyvät lippuautomaatit Tampereen suuntaan. 

Nokian ratapihan kulku- ja pysäköintirajoitukset alkaen heinäkuusta 2024

Matkustajien turvallisuuden varmistamiseksi nykyistä liityntäpysäköintialuetta rajoitetaan pysäköintikäytössä ja tältä alueelta kulku reunalaiturille suljetaan. Kesän aikana aseman puolen työmaa-alueen aitauksia lisätään ja kulkua reunalaiturille rajoitetaan vaiheittain. Rajoitusten myötä nykyiset inva-pysäköintipaikat siirretään hiekkaparkkipaikan viereen polkupyöräkatosten ja makasiinin väliselle alueelle. 

Kulkuyhteydet reunalaiturille säilyvät asemalla nykyisellään pyöräkatosten ja makasiinin välistä sekä Tampereen puoleisesta laiturin päädystä. Nykyinen alikulkukäytävä ja pyöräpysäköinti pysyvät käytössä aseman kulkureittimuutoksista huolimatta.

Lisätietoja:
Väylävirasto, projekti-insinööri Mervi Kulha, p.029 534 3393, [email protected]
Sami Keski-Kokko, yksikönpäällikkö, Ratatek Oy, p. 040 016 9185, [email protected]

Lisää hankkeesta:
https://vayla.fi/nokian-ratapiha 
https://www.nokiankaupunki.fi/kaupunki-ja-hallinto/strategia-ja-hankkeet/hankkeet/asemanseudun-kehittaminen/#528679e7 

Liitteet