Hyppää sisältöön

Mt 5013 Kuhasalontien uusi Peltolan silta avataan liikenteelle tänään

Julkaistu 17.10.2019

Mt 5013 Kuhasalontien parantaminen -hanke on valmistunut puolen vuoden tavoiteajassa. Uusi Peltolan ylikulkusilta, Kuhasalontie ja Tapionkadun liittymä otetaan liikenteen käyttöön tänään perjantaina 18.10. klo 18 mennessä. Tämä tarkoittaa samalla rakentamisen aikaisten liikenteen poikkeusjärjestelyjen päättymistä. Viimeistelytöitä tehdään urakka-alueella vielä liikenteelle oton jälkeen.

Hankkeessa peruskorjattiin Kuhasalontietä ja Hukanhaudantietä välillä Niinivaarantie – Satamatie uusimalla tien päällystys ja välillä Repokalliontie – Satamatie tievalaistus. Myös jalankulku- ja pyöräilyväylän liikenneturvallisuutta parannettiin uuden Kuhasalontien alittavan Tapion alikulun myötä sekä korjaamalla Vehkalahden alikulkukäytävä. Asukasviihtyvyyttä parannettiin puolestaan meluesteitä asentamalla. Uusi ja pidempi Joensuu-Parikkala -radan ylittävä silta mahdollistaa nyt raidelisäysten toteuttamisen Joensuun ratapihalla. 

Kreate Oy:n toteuttamassa urakassa työskenteli keskimäärin 15 työntekijää. Kuhasalontien peruskorjauksessa asennettiin mm. 11 365 neliötä uutta asfalttia sekä 529 metriä meluesteitä. Hanke toteutettiin Väyläviraston, Joensuun kaupungin ja Pohjois-Savon ELY-keskuksen yhteistyönä.

Bussilinja palaa reitille 21.10. 

Joensuun seudun joukkoliikenteen bussilinja 3 palaa entiselle reitilleen Vehkalahdessa ja Petäikkölässä maanantaina 21.10. Lisätiedot: jojo.joensuu.fi

Uusi silta lukuina:

  • kokonaispituus 79 metriä
  • hyötyleveys 12 metriä
  • junien alikulkukorkeus n. 7,5 metriä
  • valettua betonia noin 950 kuutiometriä
  • rakennussaika 6 kuukautta
  • suojakaidetta 156 metriä

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Riitta Parviainen, Väylä, puh. 0295 34 3034, [email protected]

Vastaava työnjohtaja Matti Hirvonen, Kreate Oy, puh. 040 590 425, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

www.vayla.fi/mt-5013-kuhasalontie

www.facebook.com/mt5013kuhasalontie

 

Mt 5013 Kuhasalontie sijaitsee Joensuun aseman ja sataman läheisyydessä ja toimii tärkeänä väylänä niiden tavoittamiseen. Hankkeessa rakennettiin uusi Peltolan ylikulkusilta sekä peruskorjattiin tie. Hankkeen kustannussarvio on 5,1 miljoonaa euroa.

Väylä vastaa valtion tieverkon, rautateiden ja vesiväylien kehittämisestä sekä kunnossapidosta. Huolehdimme myös maankäytön yhteensovittamisesta ja liikenteen palvelutasosta. Näin edistämme yhteiskunnan hyvinvointia ja elinkeinoelämän kilpailukykyä.

Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta