Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke: muutoksia jalankulun ja pyöräilyn väyliin Hessundinsalmessa

Julkaistu 31.8.2023 10.18

 

Hessundinsalmessa otetaan uusi jalankulun ja pyöräilyn kulkureitti käyttöön syyskuun alussa viikon 36 aikana. Uusi reitti kiertää Valoniementien kautta. Reitti on esitetty tiedotteen liitteenä olevassa kartassa. Reitti ylittää Saaristotien Kalkkitien kiertoliittymän kohdalla hyvissä ajoin ennen nyt suljettavaa osuutta jalankulun ja pyöräilyn väylällä Paramet Oy:n kohdalla.

Samalla Saaristotien alittava alikulkukäytävä katkeaa Paramet Oy:n kohdalla pumppaamon rakentamisen takia. Parametin puolella kulkeva jalankulun ja pyöräilyn väylä säilyy käytössä.

Lokakuun aikana myös moottoriajoneuvot tullaan ohjaamaan kiertotielle Valoniementien kohdalla. Hanke tiedottaa järjestelyistä tarkemmin kiertotien käyttöönoton ajankohdan varmistuttua.

 

Liite: Jalankulun ja pyöräilyn väylän uusi reitti kartalla

Lisätiedot:

Projektipäällikkö Janne Wikström, Väylävirasto, puh. 029 534 3600, [email protected]

Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]

 

Seuraa hanketta:

Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen

Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/  

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Liitteet