Hyppää sisältöön

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke aloittaa lyöntipaalutustyöt Kirjalansalmen sillan työmaalla

Julkaistu 21.3.2023 8.41

 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hanke käynnistää Kirjalansalmen uuden sillan teräsrakenteen asentamiseen käytettävien aputukien lyöntipaalutustyöt. Lyöntipaalutuksesta aiheutuu voimakkaampaa melua kuin tähän saakka käytetystä telinepaalutuksesta. 

”Lyöntipaalutus on menetelmänä äänekkäämpi, sillä paalujen koko kaksinkertaistuu 400 millimetrin putkesta 800 millimetrin suurpaalutusputkeen, jota ei voi täryttämällä asentaa kovaan pohjaan. Meluilmoitukseen annettu päätös mahdollistaa työskentelyn kello 7–20. Työskentelemme pääsääntöisesti kuitenkin kello 7–19 välisenä aikana ja pyrimme välttämään illan viimeisen tunnin töitä", kertoo projekti-insinööri Saramaria Cowell Väylävirastosta.

Töiden aikataulu

Työt alkavat maalis-huhtikuun vaihteessa viikoilla 13–15. Sillan rakenteen edellyttämä lyöntipaalutus keskeytetään kuhan ja silakan pääasialliseksi kutuajaksi 15.4.–15.6.2023 vesilupapäätöksen mukaisesti. Työt jatkuvat jälleen kesäkuun lopussa viikolla 26.

 

Lisätiedot:
Projekti-insinööri Saramaria Cowell, Väylävirasto, puh. 029 534 3342, [email protected] 
Projektipäällikkö Timo Hirvasmaa, Kreate Oy, puh. 0400 627 461, [email protected]
Työkohteessa lohkopäällikkö Juha Valjakka, Kreate, puh. 0400 491 590, [email protected] 

Liite: Kirjalansalmen sillan työmaa kuvana

Seuraa hanketta:
Hankkeen kotisivut: www.vayla.fi/mt-180-kirjalansalmen-ja-hessundinsalmen-siltojen-uusiminen 
Facebook: https://www.facebook.com/ravsundhessund/ 

Mt 180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusiminen -hankkeen tavoitteena on turvata ainoan maantieyhteyden säilyminen entistä parempana Paraisille ja Turunmaan saaristoon. Lisäksi mahdollistetaan alueen valtakunnallisesti merkittävän teollisuuden HCT-kuljetukset. Hanke myös tukee Paraisten elinkeinoelämän ja maankäytön kehittämistä sekä lisää liikenteen turvallisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Hankekokonaisuuden kustannusarvio on 128 miljoonaa euroa.

Liitteet


Tämä artikkeli on vanha. Artikkeli voi sisältää vanhentunutta tietoa ja linkit eivät mahdollisesti toimi. Julkaisumme löytyvät kootusti nykyään Doria-julkaisuarkistosta