Hyppää sisältöön

Miemolan uusi rautatiesilta siirretään paikalleen Lempäälässä – työt aiheuttavat juhannuksena poikkeusjärjestelyjä liikenteelle

Julkaistu 13.6.2022 9.00

Turuntiellä (mt 190) sijaitseva Miemolan alikulkusilta Lempäälässä uusitaan vuoden 2022 aikana. Uusi silta on rakennettu talven ja kevään aikana nykyisen sillan viereen itäpuolelle. Työn merkittävimmät vaiheet toteutetaan juhannuksena junaliikenteen katkossa, kun nykyinen silta puretaan ja uusi, nykyisen sillan viereen rakennettu silta siirretään puretun sillan paikalle. Työstä johtuen Turuntien liikenne siirretään työn ajaksi kiertoreitille.

Rakennustyöt Miemolan alikulkusillan työmaalla Lempäälässä ovat edenneet vaiheeseen, jossa uusi silta on valmis siirrettäväksi nykyisen sillan tilalle. Nykyisen sillan purkutyöt ja uuden sillan siirtotyö toteutetaan tulevana juhannuksena junaliikenteen katkon aikana, mistä johtuen liikenne Turuntiellä joudutaan katkaisemaan työn ajaksi. Työn aikana liikenteen käytössä on korvaava yhteys Lempäälän keskustan kautta. 

"Tämänkaltainen sillan siirtotyö on merkittävä näin vilkkaalla rataosalla. Ratatyöt pyritään siksi ajoittamaan siten, että niistä olisi mahdollisimman vähän haittaa junaliikenteelle. Tämän takia ratatöitä on perinteisesti tehty juuri juhannuksina, jolloin liikennettä on vähän", taustoittaa Väyläviraston projektipäällikkö Maija Lavapuro.  

Turuntie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä torstaina 23.6 aamulla ja avataan liikenteelle jälleen tiistaina 28.6.2022 klo 18:00 mennessä. Loppukesän aikana kohteessa suoritetaan vielä viimeisteleviä työvaiheita. Tällöin työmaan kohdalla saattaa tilapäisesti esiintyä pienimuotoisia liikennejärjestelyjä.
Miemolan alikulkusillan uusimisen lisäksi töitä tehdään juhannuksena samalla rataosalla myös Akaassa Viialanjoen ratasillalla ja Viilatehtaan alikäytävällä. Siltoja korjataan ja niiden vesieristykset uusitaan. Näillä töillä ei ole vaikutusta ajoneuvoliikenteeseen.  

Juhannuksena tehtävistä yötyöstä aiheutuu melua lähialueille. Työmaiden ja työkoneiden työ- ja huomiovalot ovat päällä töiden aikana. Väylävirasto pahoittelee töistä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.
Junaliikenteen katkon vuoksi perutut junavuorot korvataan bussikuljetuksilla. Lisätietoja www.vr.fi.

Lisätiedot:
Väylävirasto, projektipäällikkö Maija Lavapuro, puh. 029 534 3382, [email protected]

Liitteet